Bajden osudio napad na železničku stanicu u Kramatorsku: Ovo je još jedan užasan zločin koji su počinili Rusi

Rusija je negirala da je izvršila napad

  • 17
Džo Bajden Poljska Foto: Tanjug/AP

Raketni napad na železničku stanicu u Kramatorsku u Ukrajini, u kojem je ubijeno 50 ljudi, oštro je osudio i američki predsednik Džo Bajden.

- Napad na ukrajinsku železničku stanicu je još jedan užasan zločin koji je počinila Rusija, gađajući civile koji su pokušavali da se evakuišu i dođu na bezbedno - objavio je Bajden na Tviteru.

Bajden je okrivio Moskvu, rekavši da je njena vojska napala civile koji su pokušavali da se evakuišu i dođu na bezbedno.

Rusija i Ukrajina međusobno se optužuju za napad, a iz ovog grada stižu jezive fotografije.

Bajden je takođe zahvalio vladi Slovačke što je prenela sistem protivraketne odbrane Ukrajini, ispunivši jedan od glavnih zahteva Zelenskog da pomogne zemlji da se odbrani od Rusije.

On je rekao da će Sjedinjene Države premestiti raketni sistem Patriot u Slovačku i upozorio na samozadovoljstvo u međunarodnim naporima da se odupru ruskom napadu na Ukrajinu.

Video: Bajden: Putin je ratni zločinac, nanosi pustoš Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sotone ne miruju

    9. april 2022 | 04:25

    e bajdenu taj vas film lazi smo vec vidjeli devedesetih da vas ne znamo jos bi vam i povjerovali u ove vase lazi

  • Deni

    9. april 2022 | 05:26

    Sebilko jesi osudio svoju Ameriku sto rasturi Yugu Libiju Irak i milion civila sto pobiste. Kokosari licemernl, vi sve mozete a drugi nemogu. Ogadili ste se i bogu i narodu.

  • LAZI

    9. april 2022 | 00:15

    Bajdene izlizane su te tvoje lazi. Imas li ikog pametnijeg da smisli nesto novo. To ste govorili i za Markale i Racak. Za Egipat, Libiju, Sirriju. Traje to 30 godina. Vase lazi vise ne prolaze. Kazite vi nama koji su to zvanicnici uhvaceni u Siriji za koje ste molili Moskvu da ne objavi. Ovi koji su uhvaceni u Ukrajini saznacemo ko su, bice objavljeno. Proglasiti oh stranim placenicima i pobiti taj olos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA