≫ 

Zelenski o povlačenju ruskih trupa sa severa: "Namerno ostavljaju mine za sobom, to je ratni zločin"

"Namerno su činili sve da povratak na ove prostore nakon deokupacije bude što opasniji"

  • 20
Volodimir Zelenski Foto: Tanjug/AP

U noćnom obraćanju naciji u ponedeljak, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da su ruske trupe koje se povlače iz delova severne Ukrajine namerno ostavile hiljade mina za sobom, što on smatra "ratnim zločinom".

- U tim oblastima su ostavljene desetine, ako ne i stotine hiljada neeksplodiranih ubojitih sredstava. Timovi rade na uklanjanju ovih opasnih predmeta. Osvajači su svuda ostavili mine, uključujući kuće, na ulicama i poljima - dodao je on.

- Namerno su činili sve da povratak na ove prostore nakon deokupacije bude što opasniji. Zbog delovanja ruske vojske, naša teritorija danas je jedna od najzagađenijih minama na svetu - rekao je Zelenski, piše CNN.

On je ove akcije nazvao "ratnim zločinima" koji imaju za cilj da "ubiju ili osakate što je moguće više naših ljudi", dodajući da trupe to ne bi učinile bez eksplicitnih naređenja ruskog rukovodstva.

Video: Predsednik Ukrajine: Borba je ovde. Ovo je naša zemlja, naša deca, sve ćemo braniti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    12. april 2022 | 08:10

    Zločin je i ubijanje civila od 2014 ( 15000). Ok, nisi bio do 2019 ali si bio upoznat pošto su te spremali za ulogu koju sad igraš.

  • Душан Краишник Бања Лука

    12. april 2022 | 10:03

    Гледај њега и позе и слике ,, позади као џакови од пјеска као неки ратник или вођа из филмова,,, ово је толико смкжјешнођпостало да је овај рат постао рат на инстаграму изд!!! Фукаро свом си народу ставио нож под гркљан

  • Zoma

    12. april 2022 | 09:03

    Ovaj je umislio da vlada svetom. Kakva blamaza zapadnih moćnika. Gledacemo kako će ga pustiti niz vodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA