Plenković uoči Dana pobede posetio Kijev: Hrvatska nastavlja da pruža podršku Ukrajini

Na sastancima će ukrajinski državni vrh upoznati Plenkovića sa posledicama razaranja usled ruskih napada, a razgovaraće se i o daljoj pomoći i nastavku evropskog puta Ukrajine

  • 18
Plenković i Zelenski foto: Vlada RH

Predsednik hrvatske Vlade Andrej Plenković danas je doputovao u Kijev gde će održati sastanke sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsednikom Vlade Denisom Šmihalom i predsednikom Vrhovne Rade Ruslanom Stefančukom, saopštila je hrvatska Vlada. 

Sa njim je u poseti Kijevu i ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.

- Hrvatska nastavlja da pruža političku, diplomatsku, finansijsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu moguću podršku Ukrajini, kao i pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica - navodi se u saopštenju.

Na sastancima će ukrajinski državni vrh upoznati Plenkovića sa posledicama razaranja usled ruskih napada, a razgovaraće se i o daljoj pomoći i nastavku evropskog puta Ukrajine.

- Poseta Plenkovića Ukrajini odvija se uoči Dana pobede i predstavlja izraz solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva brutalne ruske agresije - piše u saopštenju.

Predsjednika Vlade Plenkovića i ministra Grlića Radmana dočekala je ambasadorka Anica Djamić, koja se zbog ove posete vratila u Kijev, gde će ostati i nastaviti da vodi Ambasadu RH u Ukrajini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    8. maj 2022 | 12:13

    Došli pajtosi iz II svetskog rata da proslave Dan pobede?pa ko koga zeza ovde? Većina hrvatske i dobar deo ukrajine je ratovao na strani nacista i oni slave Dan pobede?nemojte me zezati,gasim telefon i ne čitam više vesti.

  • Marko1

    8. maj 2022 | 12:06

    Nista cudno nacisti podrzavaju naciste

  • Manjača

    8. maj 2022 | 12:15

    Nacisti se drže

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA