≫ 

Ubica iz Teksasa pre krvavog masakra ubio i svoju baku?

Osumnjičeni, 18-godišnji Salvador Ramos, takođe je poginuo, verovatno u vatri kojom su odgovorili policajci u tragediji u osnovnoj školi

  • 1
Teksas Uvalde škola pucnjava napadač Salvador Ramos Fičer Foto-montaža: Tanjug/AP, Društvene mreže

Naoružani napadač ubio je devetnaestoro dece i dva nastavnika u osnovnoj školi u Uvaldeu, u Teksasu, objavio je guverner Greg Abot, prenose agencije AFP i Reuters.

Napadač je "ubio, na okrutan i sumanut način, 14 učenika i nastavnika", rekao je Abot.

Osumnjičeni, 18-godišnji Salvador Ramos, takođe je poginuo, verovatno u vatri kojom su odgovorili policajci u tragediji u osnovnoj školi, 130 kilometara od grada San Antonija.

- On je izašao iz vozila. Imao je pištolj, a verovatno i pušku. Živeo je u Uvaldeu u Teksasu. Ubili su ga policajci koji su došli na mesto događaja - objavio je guverner. Pre napada na školu ubio je svoju baku, navode mediji.

Pucnjave na javnim mestima gotovo su svakodnevne u Sjedinjenim Državama i oružano nasilje je u porastu u velikim gradovima poput Njujorka, Čikaga, Majamija i san Franciska, naročito nakon pandemije 2020. godine.

Sredinom maja Ameriku je potresao rasistički napad vatrenim oružjem u kojem je ubijeno 10 Afroamerikanaca u supermarketu u Bafalu, u saveznoj državi Njujorku.

Video: Masakr u Teksasu: Osamnaestogodišnjak usmrtio 19 učenika i 2 učitelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA