"Policija nije reagovala na vreme, plašili su se da će biti upucani": Novi detalji masakra u Teksasu

Pojedini advokati zatražili su da se povodom ovog slučaja sprovede federalna istraga, kako bi se proverilo da li je prilikom reakcije policije bilo nekih propusta

  • 0
Teksas Uvalde škola pucnjava Foto: Tanjug/AP

Portparol policije Uvaldea, gradića u Sjedinjenim Američkim Državama, objasnio je na konferenciji za novinare da su policajci bili spori u savladavanju napadača koji je ubio 19 dece u školi jer su se bojali da bi mogli da budu upucani.

Poručnik Kris Olivarez je rekao da je policija brzo došla u školu nakon što su dobili dojavu o napadaču u školi, ali da su sačekali da stigne taktički tim i uđe u učionicu kako bi se obračunali sa 18- godišnjim ubicom Salvadorom Ramosem koji je ubio 19 dece i dvoje odraslih.

Mnogi su posle incidenta napali policiju rekavši da im je trebalo i previše vremena da savladaju Ramosa, a prema nekim navodina, on je sa decom i nastavnicama u učionici proveo između 40 minuta i sat vremena.

- Naravno da je cilj policajaca bio da zaustavi napadača, želeli smo da spasemo ljudske živote, ali građani moraju nešto da shvate. Kada su policajci ušli u zgradu škole, nisu znali gde se napadač nalazi, samo su čuli pucnje. Da su u tom trenutku nastavili dalje, neznajući gde se on nalazi mogli su i oni da budu ubijeni - rekao je poručnik, piše Huff post.

On je zatim dodao da je policija ušla u učionicu i pomogla deci, nakon što je taktički tim neutralisao napadača.

Još jedna situacija koja je podstakla žustre reakcije na račun policije jesu i navodi da su roditelji čija su deca bila u školi molili policajce da uđu u zgradu i suoče se sa napadačem, a navodno su neki od tih roditelja kasnije i uhapšeni.

- Policija nije radila ništa. Samo su stajali ispred zgrade, nisu ulazili unutra i ništa nisu sprečili - kaže Anžela Rouz Gomez, majka dece koja pohađaju ovu školu.

Ona je zatim rekla da je jedva uspela da ubedi policajce da je puste, a zatim je preskočila ogradu i pokušala da spase svoju decu.

Pojedini advokati zatražili su da se povodom ovog slučaja sprovede federalna istraga, kako bi se proverilo da li je prilikom reakcije policije bilo nekih propusta.

Video: Svedok masakra u školi: Učenica je izašla krvava oko usta i nosa, dečak je plakao za umirućim drugom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA