≫ 

Oboren temperaturni rekord u Japanu: Vreli talas dolazi u vreme kad vlada traži štednju struje

Snažan anticiklon sa Pacifika uz vremenske uslove bez oblaka, donosi visoku temperaturu, navodi se u izveštaju Meteorološke službe.

  • 0
Japan Tokio vrućina Foto: Tanjug/AP

U gradu Isesaki na jugu Japana danas je zabeležena temperatura vazduha od 40,2 stepena Celzijusa, što je najviša izmerena vrednost u toj zemlji tokom juna, saopšteno je iz Meteorološke službe, prenosi Rojters.

Kako je precizirano, ovim je oboren prethodni temperaturni rekord u Japanu od 39,8 stepeni Celzijusa, zabeležen 24. juna 2011. godine.

- Snažan anticiklon sa Pacifika uz vremenske uslove bez oblaka, donosi visoku temperaturu - navodi se u izveštaju Meteorološke službe.

Vreli talas za koji Meteorološka služba prognozira da će se zadržati tokom letnjih meseci dolazi u vreme kada je japanska vlada zatražila od stanovnika da do septembra štede električnu energiju kako bi izbegli eventualna isključenja, preneo je Tanjug.

Meteorološka služba i Ministarstvo ekologije objavile su upozorenje na toplotni talas uz preporuku stanovništvu u šest od 47 prefektura da bez preke potrebe ne napuštaju svoja domaćinstva, navodi Rojters.

Video: Najbolja ruta za terensku vožnju na svetu: U dalekom moru na belom ostrvu oko koga se spore dve sile

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA