Jasna poruka Kremlja: "Rat može biti gotov do kraja dana, ako Zelenski ispuni uslov"

Peskov je poslao jasnu poruku Kijevu

  • 13
Rusija portparol Kremlja Dmitri Dmitry Peskov Foto: Profimedia/Sputnik/Sergey Guneev

Ukrajina može da prekine rat pre kraja dana, a sve što je potrebno da se to dogodi jeste naređenje ukrajinskog predsednika da vojska položi oružje i ispuni uslove Moskve, rekao je portarol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi ruska državna agencija RIA Novosti.

- Ukrajinska strana može sve da zaustavi pre kraja današnjeg dana, potrebna nam je naredba da nacionalističke jedinice polože oružje, naredba ukrajinskoj vojsci da položi oružje, a uslovi Ruske Federacije moraju biti ispunjeni. Sve se može završiti pre kraja dana. Ostalo su misli šefa ukrajinske države - rekao je Peskov komentarišući izjavu Vladimira Zelenskog o planovima da rat završi pre zime.

Dvoje neimenovanih diplomata Evropske unije reklo je juče za novinske agencije da je Zelenski poručio čelnicima vodećih industrijskih demokratija grupe G7 da želi da se rat završi pre zime.

Zelenski se obratio čelnicima Velike Britanije, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana i Sjedinjenih Američkih Država videovezom u ponedeljak, drugog dana trodnevnog samita G7 na jugu Nemačke.

Prilikom svog obraćanja zatražio je protivvazdušne sisteme odbrane, više sankcija za Rusiju i bezbednosne garancije, rekao je evropski zvaničnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    28. jun 2022 | 16:24

    BRAVO PESKOV.ŽIVELA RUSIJA.

  • Toma sorosev sendvicar

    28. jun 2022 | 16:51

    Samo ostro prema fasistima

  • Fica

    28. jun 2022 | 16:35

    Zeleni,zeleni...boli te uvce...tvoja rodbina je na sigurnom??? Kad bi samo politicari i njohove porodice ratovale i ginule,rata dal' bi bilo???!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA