≫ 

Oglasio se Putin o ulasku Finske i Švedske u NATO: Komentarisao i napad na ukrajinski tržni centar

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je u svom govoru zbog pomenutog napada Rusiju nazvao "terorističkom državom"

  • 9
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin komentarisao je danas raketni napad na tržni centar u Kremenčuku, u Ukrajini, u kom je poginulo 18 civila, a 21 osoba se još vodi kao nestala.

Putin je rekao da "nije bilo terorističkog napada u Kremenčuku", a zatim je dodao da "Rusija ne napada civilne mete", javljaju ruski mediji.

Podsetimo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je u svom govoru zbog pomenutog napada Rusiju nazvao "terorističkom državom".

Rusija ipak tvrdi da je požar u trgovačkom centru nastao zbog napada na skladište oružja na tom području, a ne direktnim napadom na centar.

Rusko Ministarstvo obrane saopštilo je da je ispalilo projektile na skladište oružja u Kremenčuku i da je požar izazvala naknadna eksplozija tog oružja.

"Odgovorićemo istom merom"

Putin se osvrnuo i na ulazak Finske i Švedske u NATO rekavši da će Rusija "odgovoriti istom merom" u slučaju uspostavljanja NATO-ovih baza u Finskoj i Švedskoj.

On je rekao da ne isključuje mogućnost "izbijanje novih napetosti" u odnosima Moskve sa Helsinkijem i Stokholmom zbog ulaska Finske i Švedske u NATO.

Ruski predsednik je takođe rekao da "specijalna vojna operacija" napreduje po planu i da vojnici ostvaruju zadate ciljeve.

- Mi radimo smireno, trupe se kreću, svakoga dana postižu zadate ciljeve. Sve se odigrava po planu - rekao je Putin.

On se zatim osvrnuo i na odnos sa liderima G7, za koji je rekao da nije baš najbolji u poslednje vreme.

- Sve kolege iz G7 znam lično. Trenutno nismo u najboljim odnosima i to je razumljivo. Ali bez obzira na sve oni su lideri i imaju svoj karakter. Ukoliko žele da ostvare uspeh, moraće dosta da rade na sebi - poručio im je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    29. jun 2022 | 23:36

    NATO JEDNOSTAVNO ZELI DA UVUCE STO VISE ZEMALJA U RAT PROTIV RUSIJE I KINE !!!!!!

  • Jt

    30. jun 2022 | 00:24

    Kad ce vise ovaj putin da vidi, da stvarno nema vise smisla...

  • Nije bitno

    30. jun 2022 | 00:11

    Kome sad bitno sta prica jedna persona pod sankcijama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA