≫ 

Užasni prizori u Sidneju, potopljene farme, domovi, mostovi: "Ovo je razarajuće, u neverici smo"

Procena meteorologa je da bi u naredna 24 sata moglo da padne oko 100 milimetara kiše po kvadratnom metru

  • 8

Naređenje o evakuaciji izdato je danas za desetine hiljada stanovnika Sidneja, nakon što su obilne padavine poplavile nekoliko naselja u najvećem australijskom gradu, a meteorolozi upozoravaju na još intenzivnije padavine.

Polje niskog vazdušnog pritiska iznad istočne obale Australije će tokom dana doneti još jaču kišu, posebno u državi Novi Južni Vels, preneo je Rojters.

Oko 30.000 stanovnika Novog Južnog Velsa mora da se evakuiše, a frustracija je dostigla vrhunac u pojedinim sidnejskim naseljima, nakon što su poplave potopile domove, farme i mostove, treći put ove godine, dodaje britanska novinska agencija.

- Ovo je razarajuće, u neverici smo. Većina ljudi se tek oporavila od prethodne poplave, namestila domove, firme, i nažalost moramo da kažemo da se to ponovo dešava - rekla je Tereza Fideli, gradonačelnica grada Kemdena, koji se nalazi 65 kilometara od poslovnog centra Sidneja.

Za sada nije prijavljen nijedan smrtni slučaj, a zvaničnici su apelovali na građane da napuste domove i da zaobilaze poplavljene puteve.

Procena meteorologa je da bi u naredna 24 sata moglo da padne oko 100 milimetara kiše po kvadratnom metru, na potezu dugačkom 300 kilometara u Novom Južnom Velsu, od Njukasla do juga Sidneja.

Više od 200 milimetara kiše je palo u brojnim oblastima, a negde je palo i do 350 milimetara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pozovite

    4. jul 2022 | 08:53

    Nadala u pomoć..🏊🥱🏊😉

  • Kika

    4. jul 2022 | 09:54

    Bas sam se duboko potresla🤪

  • Cika Velja

    4. jul 2022 | 09:44

    Zemlja Aboridzina nije za belce! Osim sto je Australija poznata kao kolonija ili zatvor za Zapadni sljam i olos,drugu namenu bas zbog vremenskih uslova nije ni mogla imati...ali hoce beli covek da zauzme svaki pedalj planete! Evo,to se ovako vraca,a Aboridzini mogu samo da se smeskaju,jer belom coveku gluposti ocigledno ne nedostaje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA