≫ 

Lapid posle raketnog napada u Gazi: Izrael ne želi širi sukob, ali ne bežimo od njega

U prvom obraćanju naciji nakon operacije "Praskozorje", Lapid je rekao da će operacija trajati koliko god bude bilo potrebno

  • 1
Yair Lapid, Jair Lapid Foto: Tanjug/AP

Premijer Izraela Jair Lapid oglasio se nakon što je izraelska vojska izvršila raketne udare na ciljeve u Pojasu Gaze pri čemu je ubijen i komandant organizacije Islamski džihad Palestine.

U prvom obraćanju naciji nakon operacije "Praskozorje", Lapid je rekao da će operacija trajati koliko god bude bilo potrebno.

- Izraelske snage su danas napale ciljeve Islamskog džihada u Gazi. Među ubijenima je i Tajsir al-Džabari, jedan od dvojice visokorangiranih komandanata organizacije.

Direktiva koju je vojska dobila bila je jasna. Izrael neće sedeti skrštenih ruku kada postoje oni koji pokušavaju nauditi njegovim ciljevima. Imamo politiku nulte tolerancije za bilo kakve pokušaje napada prema izraelskoj teritoriji - naveo je Lapid.

Poručio je kako Izrael neće prihvatati ultimatume koji se odnose na rad vojske.

- Biće uhapšeni svi oni koji budu trebalo da budu uhapšeni. Svaki pokušaj nanošenja štete civilima ili vojnicima naići će na oštar odgovor. Današnje aktivnosti u Gazi bile su usmerene protiv konkretnih pretnji koje su poremetile rutinu građana u južnom Izraelu. Izrael nije zainteresovan za širi sukob u Gazi, ali nećemo bežati od njega - ističe premijer.

Na kraju, uputio je poruku i građanima Izraela, ali i Gaze.

- Narod Izraela je jak, razume važnost odvraćanja i stoji uz stanovnike na jugu. Suočićemo se s neprijateljima, zajedno. Naša borba nije usmerena na narod Gaze. Organizacija Islamski džihad Palestine sarađuje s Iranom koji želi da uništi državu Izrael. Učinićemo sve što je potrebno kako bismo odbranili naš narod - zaključio je Jair Lapid.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    6. avgust 2022 | 06:29

    Sve dok Iran ne napravi nuklearnu bombu, e onda da vidimo čija majka nije crnu vunu prela:))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA