≫ 

"U toku je mogući simulirani napad Kine": Tajvan podigao avione i uključio raketne sisteme na ostrvu

Predstavnici vlasti u Tajpeju rekli su da su neki avioni i brodovi prešli osetljivu "srednju liniju" u morezu, koji odvaja Tajvan od Kine

  • 16
Kineski avion Foto: Profimedia

Tajvanske vlasti su jutros objavile da su detektovani brojni kineski avioni i ratni brodovi koji učestvuju u vojnim vežbama u Tajvanskom moreuzu u subotu, i da je u toku mogući "simulirani napad" protiv ostrva, javlja CNN. 

Predstavnici vlasti u Tajpeju rekli su da su neki avioni i brodovi prešli osetljivu "srednju liniju" u morezu, koji odvaja Tajvan od Kine.

- Naša vojska je uputila upozorenja, angažovala je avione i brodove i aktivirala raketne sisteme, kao odgovor na ovu situaciju - saopšteno je.

Kina se još nije izjasnila o svrsi vojnih vežbi u subotu. Najnovija tenzija je usledila posle niza vojnih vežbi koje je Kina izvela posle posete predsedavajuće Kongresa SAD Nensi Pelosi u četvrtak.

Video: Pelosi odgovorila na reakcije iz Kine: Nisu se bunili kad su muškarci dolazili u posetu

(Telegraf/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    6. avgust 2022 | 08:11

    Trećina kineza da zagazi u more,potopili bi ostrvo. Amerikancima svaka čast jer imaju sposobnost da ohrabre pudlicu i nahuškaju da pit bula. Po celom svetu izazivaju toliko sukoba ali hiljadama km daleko od svoje teritorije. Vreme je da se pojavi neko ko će bacati "petarde" i u njihovom dvorištu,kad već ne mogu da sede mirni.

  • Fun-fact

    6. avgust 2022 | 08:10

    Tako je i Rusija prvo radila vojnu vežbu na granici Ukrajine, kad ono od jednom spec-operacija.

  • Vlada

    6. avgust 2022 | 11:10

    Ovu Ameriku treba obrisati sa lica Zemlje. Kroz celu istpriju samo zlo seju po celom svetu. Aj Kina i Rusija da ih resi i idemo sve ispocetka, ovako vise ne moze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA