≫ 

Opasni ženomrzac: "Najopasniji čovek na internetu" banovan sa društvenih mreža

Tejta je u poslednje vreme bilo teško izbeći na društvenim mražama, a pre nego što ga je Meta banovala, imao je više od 4,7 miliona folovera na Instagramu

  • 16
Endrju Tejt Foto: Printscreen/Instagram/Cobratate

Kontroverzni influenser, koji sebe naziva ženomrscem Endrju Tejt banovan je sa Meta platformi Instagram i Facebook.

Bivši kikbokser i rijaliti zvezda je banovan jer je prekršio Meta pravila o "opasnim organizacijama i pojedincima", potvrdila je kompanija u saopštenju.

Tejt je postao poznat nakon pojavljivanja u TV emisiji Veliki brat 2016. godine, a potom je uklonjen iz serije nakon što se pojavio snimak na kojem je se vidi kako je tukao ženu.

Od tada je naišao na kritike zbog svojih objava na društvenim mrežama, koje su dobrotvorne organizacije protiv zlostavljanja u porodici nazvale "ekstremnom mizoginijom".

On je na Tviteru 2017. godine naveo da "žene pripadaju kući i da žrtve silovanja snose odgovornost“ za napad, nakon čega mu je Tviter trajno zabranio pristup platformi.

Tejta je u poslednje vreme bilo teško izbeći na društvenim mražama, a pre nego što ga je Meta banovala, imao je više od 4,7 miliona folovera na Instagramu.

TikTok je takođe zabranio Tejtov nalog i radi na uklanjanju sadržaja koji krše pravila platforme. Video snimci koji imaju heštegove povezane sa Tejtom pregledani su gotovo 13 milijardi puta.

Britanska organizacija "Hope Not Hate" nazvala je Tejta opasnim ženomrscem i apelovala na što više društvenih mreža da mu ukinu naloge.

Podsetimo, Tejt je rođen pre 35 godina, a ima britansko i američko državljanstvo. Posle veoma uspešne karijere u kikboksu, posvetio se influenser marketingu, i to na veoma kontroverzan način, najviše se baveći muško-ženskim odnosima, i to tako da mnoge žene njegove izjave osećaju kao čistu mizoginiju i ponižavanje. Sumnjičen je i za trgovinu ljudima i silovanje.

Trenutno veliki novac zarađuje tako što nudi onlajn obuku ljudima koji veruju da će njegov način razmišljanja moći od njih da napravi "prave muškarce", koji "ne robuju dekadenciji zapadne civilizacije".

Trenutno živi u Rumuniji, a kao razlog navodi sledeće: "želim da živim u državi gde mogu da platim policajcu 50 evra kad napravim prekršaj; želim da živim u državi gde svi imamo pravo na korupciju, a ne na Zapadu, gde je to pravo rezervisano samo za bogataše".

Tejtov brat Tristan se, inače, zakleo da nikad neće doći u Srbiju, jer je njegov kik boks trener Amir, inače Bosanac, ratovao sa Srbima u ratovima devedesetih. Tejt kaže da nema ništa protiv Srba, ali i da je ta njegova odluka proizvod "poštovanja prema treneru".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dua

    20. avgust 2022 | 11:35

    I netrebas doći...samo dalje od srbije

  • Srpski domaćin

    20. avgust 2022 | 11:53

    Čovek očigledno preferira muškarce pa zato mrzi žene. E takvi hoće da prave bahanalije po Srpskim ulicama. Proklet bio do sedmog kolena ko im to dozvoli.

  • Aleks

    20. avgust 2022 | 11:03

    Verovatno je poreklom Englez

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA