I dalje se ne zna ko su bili putnici: Potraga za misterioznim avionom koji se srušio u Baltičko more

Poginuo je nemački biznismen, dok nemački mediji pišu da su preostale tri žrtve njegova žena, ćerka i njen dečko. Međutim, iz njegove kompanije su to odbili da potvrde

  • 0
avion Šveska Printscreen/FlightRadar

Olupina i nafta pronađeni su na mestu gde se privatni avion Cesna srušio u Baltičko more kod obala Letonije nakon misterioznog leta iz južne Španije.

Privatni avion koji se u nedelju pripadao je nemačkom biznismenu Piteru Grizemanu i leteo je iz Španije, saopštila je danas njegova kompanija "Kvik er", ali se i dalje ne zna ko su bili putnici.

Cesna, registrovana u Beču, trebalo je da sleti u Kelnu u Nemačkoj, ali je umesto toga krenula ka Baltiku.

Poginuo je nemački biznismen, dok nemački mediji pišu da su preostale tri žrtve njegova žena, ćerka i njen dečko. Međutim, iz njegove kompanije su to odbili da potvrde.

Kada Cesna 551 nije odgovorila na pozive kontrolora, za njom su poslati nemački i danski borbeni avioni, a kasnije ga je tražio i švedski helikopter.

Letonija sada ima tri mala broda i helikopter u zoni pada u nedelju.

- Pronašli smo tri dela aviona, mislimo - to će morati da kažu stručnjaci - rekla je služba za pomorsko traganje i spasavanje (MRCC) Letonije za BBC.

Portparol Liv Veita rekla je da nema traga od onih koji su se nalazili u Cesni. Ona je takođe potvrdila ranije izveštaje da je tamo viđena nafta.

Ona je rekla da su na mestu nesreće bila dva mala broda letonske mornarice i brod obalske straže, kao i helikopter letonske granične straže.

Kvik er, avio čarter kompanija sa sedištem u Kelnu, rekla je novinskoj agenciji Rojters da je Cesna privatni avion Pitera Grizemana. Potvrđena njegova smrt i rečeno je da su još tri osobe u avionu, ali nisu identifikovane.

Ranije, piloti NATO-a i švedski zvaničnici koji su pratili avion nisu videli nikoga u pilotskoj kabini.

- Letelica je letela iz Španije za Keln, ali je tokom leta promenila rutu leta - navodi se u saopštenju Uprave za civilno vazduhoplovstvo Letonije.

Kontrolori letenja nisu mogli da komuniciraju sa posadom aviona, navodi se u saopštenju.

Nemački list Bild navodi da je avion prijavio probleme sa pritiskom u kabini nakon poletanja i da je kontakt izgubljen nakon što je prešao Iberijsko poluostrvo.

Avion se srušio "kada je ostao bez goriva", rekao je za AFP vođa švedske operacije potrage i spasavanja Lars Antonson.

Antonson je rekao da spasioci "uopšte nemaju objašnjenje" i da mogu "samo da nagađaju" o tome šta se dogodilo.

Video: Sudar aviona: Aerodrom nije imao kontrolni toranj, najmanje dvoje poginulo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA