Princ Hari neće moći da nosi uniformu na sahrani kraljice Elizabete: Zbog jedne osobe napravljen je izuzetak

Bakingemska palata još uvek nije objavila ko će od članova kraljevske porodice i državnih zvaničnika prisustvovati sahrani

  • 0
Princ Hari i princ Endrju Foto: Tanjug/AP, Profimedia/ AFP/John Thys

Sin kralja Čarlsa Trećeg, princ Hari neće smeti da nosi svečanu vojnu uniformu tokom sahrane kraljice Elizabete Druge, ali će zbog princa Endrjua biti napravljen izuzetak ovog puta, prenose britanski mediji.

Izvori bliski kraljevskoj porodici saopštili su da će iz posebnih razloga vojvodi od Jorka biti dozvoljeno da u vojnoj uniformi prisustvuje svim svečanostima tokom sahrane kraljice Elizabete Druge.

- Razumem da Hariju, za razliku od princa Endrjua neće biti dozvoljeno da nosi uniformu tokom ceremonije u Vestminsterskoj palati. Ovo je velika nepravda prema vojvodi od Saseksa koji je deset godina proveo u službi - napisao je na Tviteru novinar Omid Skobi koji je blizak prijatelj Megan Markl.

Telo kraljice Elizabete biće izloženo u Vestminsterskoj palati od sutra popodne, pa sve do njene sahrane, piše Daily Mail.

Bakingemska palata još uvek nije objavila ko će od članova kraljevske porodice i državnih zvaničnika prisustvovati sahrani. Ono što je do sada poznato je da Rusija, Mjanmar i Belorusija neće dobiti pozivnicu.

Početkom godine princ Endrju se našao u centru pažnje britanske javnosti kada ga je nekoliko devojaka optužilo za seksualno zlostavljanje i pedofiliju.

On je u februaru ove godine na račun fondacije Virdžinije Džufri, koja ga je tužila da ju je zlostavljao dok još nije punoletna, uplatio milionski iznos. Na taj način izbegao je da spor završi pred sudom.

Nakon ovih optužbi on je bio prinuđen da se povuče se sa svih kraljevskih dužnosti i od tada je retko viđen u javnosti.

Prince Andrew Princ Endrju Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane princ Hari i njegova supruga Megan Markl odrekli su se kraljevskih dužnosti u februaru prošle godine, a nedugo zatim preselili su se u Kaliforniju.

Njih dvoje su prošle godine dali šokantan intervju Opri Vinfri u kom su izneli niz optužbi na račun kraljevske porodice. Nakon tog intervjua dodatno su zahladneli odnosi između princa i ostalih članova kraljevske porodice.

Hari je u četvrtak doputovao u zamak Balmoral, ali na žalost nije uspeo da se oprosti od svoje bake koja je u međuvremenu preminula.

Princevi Vilijam I Hari i princeza Kejt Midlton i Megan Markl, sahrana kraljice Elizabete Foto: Kirsty O'Connor / AFP / Profimedia

On je u subotu viđen kako sa suprugom Megan i starijim bratom Vilijamom i Kejt Midlton zajedno obilazi cveće i poruke koje su obožavaoci ostavili za kraljicu Elizabetu.

Podsetimo, kraljica Elizabeta preminula je u četvrtak u zamku Balmoral u Škotskoj u 96. godini. Sahrana kraljice Elizabete biće održana sledećeg ponedeljka i biće ispraćena uz sve državne počasti.

Video: Princ Endju tešio ožalošćenu princezu tokom odavanja počasti kraljici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA