Putin opet morao da čeka: Nakon predsednika Turske, lider još jedne zemlje ga ostavio da "cupka"

Snimak je nastao tokom samita u Uzbekistanu i izazvao lavinu komentara na mrežama

  • 11
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Snimak ruskog predsednika Vladimira Putina kako čeka predsednika Kirgistana Sadira Žaparova postao je viralan na društvenim mrežama.

Snimak je nastao tokom samita u Uzbekistanu, na kojem se ruski lider sastao sa liderima Kine, Turkmenistana, Uzbekistana, Irana i Pakistana.

Putin se na marginama samita sastao i sa predsednikom Kirgistana, ali, kako može da se zaključi sa snimka, taj susret nije baš započeo kako treba.

Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Naime, kako se vidi na snimku koji se proširio u četvrtak, Putin je prvi stigao na mesto sastanka, iz džepa izvadio beleške i stao ispred svoje stolice.

Snimljen je kako papire stavlja na sto, a tek posle nekoliko sekundi pridružio mu se kolega.

Snimak je izazvao lavinu komentara na društvenim mrežama. Neki su pisali da je Putin "ponižen", da je ovo još jedno "nepoštovanje" ruskog predsednika.

Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

- Ranije je šef Kremlja voleo da ostavlja svetske lidere da ga čekaju. Od sada, čak je i predsednik Kirgistana dozvolio sebi da kasni na sastanak - glasi jedan od komentara ispod snimka.

Snimak je prokomentarisala i Kira Jarmiš, portparolka ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

- S obzirom na to da sam Putin kašnjenje smatra znakom svoje moći i instrumentom poniženja, prilično je dobro videti kako je on taj koji je sada primoran da čeka, prvo predsednika Turske, a sada predsednika Kirgistana - rekla je ona.

Da podsetimo, pre nekoliko meseci društvenim mrežama se proširio snimak na kojem se vidi kako Putin čeka turskog kolegu, Redžepa Tajipa Erdogana.

Na snimku koji je nastao uoči njihovog sastanka u julu vidi se kako je Putin nervozan, premešta težinu sa jedne na drugu nogu i sve vreme menja izraze lica. Iako je Putinovo čekanje trajalo malo duže od jednog minuta, stručnjaci za neverbalni govor tvrde da je Putinu navodno bilo neprijatno. Ubrzo se međutim pojavio Erdogan i oba lidera su se srdačno pozdravila.

Neki su spekulisali da Putinovo kašnjenje kada se sastaje sa međunarodnim liderima ima veze sa psihologijom njegove vladavine koja seže u rane dane njegovog predsedništva. Putin je 2003. godine zakasnio na sastanak sa kraljicom Elizabetom 14 minuta, a godinu dana ranije držao je roditelje dece poginule u avionskoj nesreći da čekaju na groblju dva sata.

Papa Franja ga je čekao sat vremena u junu 2015. godine u Vatikanu, dok ga je 2018. godine američki predsednik Donald Tramp čekao 45 minuta uoči zakazanog sastanka na Samitu u Helsinkiju.

Radio slobodna Evropa prenosi da je apsolutni rekorder u čekanju Angela Merkel koja je na sastanak sa Putinom čekala četiri sata i 15 minuta, a nešto manje, tačnije četiri sata čekao ga je bivši ukrajinski predsednik Viktor Janukovič.

Video: Ponovo Putinove nemirne noge: Mnogi spekulišu da njegovi pokreti ukazuju na bolest

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne brinite

    16. septembar 2022 | 11:45

    Zna Putin šta radi, za razliku od Bajdena kojeg moraju da dovedu za ruku a vrlo često i da mu objasne gde se nalazi i sa kim priča 😂😂😂

  • Laki🐎poturica

    16. septembar 2022 | 12:21

    kakve ovo veze ima sa bratom Putinom

  • Paris

    16. septembar 2022 | 12:09

    Bas je dugo cekao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA