Uragan Džulija na putu ka Nikaragvi: U delu Kolumbije uveden policijski čas

Džulija bi, pored Nikaragve i Kolumbije, mogla da ugrozi i obale Hondurasa, El Salvadora, Gvatemale i Meksika, region koji je već nedeljama na udaru obilnih kiša

  • 0
Uragan Jota Nikaragva Foto: Tanjug/AP

Tropska oluja Džulija pretvorila se u uragan kod kolumbijskog ostrva San Andres na putu ka obali Nikaragve, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane, piše Rojters.

- Iznenadne poplave i klizišta opasne po život mogući su zbog obilnih kiša iznad Centralne Amerike i južnog Meksika početkom sledeće nedelje - objavljeno je u saopštenju centra.

Zemlje Centralne Amerike pokrenule su hitna upozorenja uoči udara Džulije, samo nedelju dana nakon što je uragan Ijan pogodio Kubu i Floridu, prenosi Tanjug.

Predsednik Kolumbije Gustavo Petro rekao je u govoru na regionalnom samitu u subotu popodne da se nada da će "šteta biti manja nego prošli put“, misleći na razaranja na Karibima od uragana Jote 2020.

On je pozvao hotele u toj zemlji da „otvore svoja vrata“ svim ljudima kako bi se sklonili od potencijalne opasnosti.

Zvaničnici San Andresa najavili su za juče policijski čas kako bi smanjili broj ljudi na ulicama.

Džulija bi, pored Nikaragve i Kolumbije, mogla da ugrozi i obale Hondurasa, El Salvadora, Gvatemale i Meksika, region koji je već nedeljama na udaru obilnih kiša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA