≫ 

Roditelji Kristin čekali pravdu 26 godina: Nestala je u maju 1996, kolega pokušao da je siluje, pa je ubio

Porota je u utorak proglasila bivšeg kolegu Kristin Smart, Pola Floresa, krivim za prvostepeno ubistvo, čime je okončano 26-godišnje čekanje na pravdu za njenu porodicu

  • 0
Kristin Smart, Pol Flores, Ruben Flores, suđenje, ubistvo, Kalifornija Foto: Tanjug/AP

Muškarac koji je poslednji viđen sa Kristin Smart osuđen je u utorak za ubistvo 19-ogodišnje devojke, koja je nestala iz kalifornijskog kampusa 1996. godine.

Porota je u utorak proglasila bivšeg kolegu Kristin Smart, Pola Floresa, krivim za prvostepeno ubistvo, čime je okončano 26-godišnje čekanje na pravdu za njenu porodicu.

Njegov otac Ruben Flores (81) proglašen je nevinim za saučesništvo u ubistvu nakon tri i po meseca suđenja u Montereju u Kaliforniji.

Kristin Smart, Pol Flores, Ruben Flores, suđenje, ubistvo, Kalifornija Ruben Flores, Foto: Tanjug/AP

Kristin, studentkinja na Kalifornijskom politehničkom državnom univerzitetu u San Luis Obispu, nestala je u maju 1996. dok se vraćala kući sa zabave.

Njeno telo nikada nije pronađeno, a ubistvo je ostalo nerazjašnjeno 25 godina sve dok tužioci nisu optužili Pola Floresa, koji sada ima 45 godina, za ubistvo u aprilu 2021. godine.

Dvojici muškaraca suđeno je u isto vreme, ali su o njihovoj sudbini odlučivale odvojene porote.

Pol Flores je bio rani osumnjičeni za nestanak devojke. Kada su istražitelji došli da ga ispitaju, imao je modricu na oku, za koju je rekao da je dobio na košarkaškoj utakmici sa prijateljima.

On je kasnije promenio svoju priču i rekao da je udario glavom o automobil, preneo je Associated Press.

Ovaj slučaj je ponovo postao aktuelan nakon objavljivanja podkasta Krisa Lamberta "Your Own Backyard" 2019. godine kada je istraga ponovo pojačana.

Kada su Floresovi uhapšeni 2021. godine, vlasti su ovom podkastu pripisali "vredne" nove informacije.

Dana 24. maja 1996, Kristin Smart je prisustvovala zabavi van kampusa sa svojom cimerkom Margaritom Kampos i kolegama studentima na Kalifornijskom politehničkom državnom univerzitetu, poznatom kao Kal Poli.

Par se razdvojio jer je Margarita htela da se vrati ranije u svoju sobu, dok je Kristin ostala napolju.

Prema tužiocima, Pol Flores je ubio devojku dok je pokušavao da je siluje u svojoj studentskoj sobi.

Kristin Smart, Pol Flores, Ruben Flores, suđenje, ubistvo, Kalifornija Foto: Tanjug/AP

Tvrdili su da je on poslednja osoba koja je Smart videla živu i da je otišao kući sa njom nakon što se napila.

Tužioci su rekli poroti da je njegov otac pomogao da se Kristino telo zakopa iza njegove kuće u obližnjem Arojo Grandeu, a da je kasnije iskopao ostatke i premestio ih.

Tokom godina, istražitelji su izvršili desetine pretraga u oblasti San Luis Obispa za telom ubijene Kristin.

U martu 2021. arheolozi su pronašli poremećaj tla veličine kovčega i prisustvo ljudske krvi u kući Rubena Floresa u Arojo Grande.

Krv nije dala pozitivan uzorak DNK, ali tužioci su uspeli da ubede porotu koristeći posredne dokaze i promenljive izjave Pola Floresa tokom godina.

Suđenje je premešteno iz okruga San Luis Obispo u Salinas, nakon što je odbrana tvrdila da bi bilo nemoguće da otac i sin dobiju pravično suđenje s obzirom na činjenicu da je to slučaj "visokog profila".

U ponedeljak je doneta osuđujuća presuda u slučaju Rubena Floresa, a ta odluka je zapečaćena dok porota ne donese odluku na suđenju Polu Floresu za ubistvo.

Kristin je proglašena pravno mrtvom 2002. godine.

Polu Floresu preti kazna od 25 godina ili doživotni zatvor.

Video: Rekonstrukcija ubistva devojčice Lole: Ušla u zgradu, nije stigla do stana, našli je mrtvu u koferu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA