≫ 

Devojka osumnjičena za ubistvo Lole (12) izgovorila jezivu stvar u policiji kad je videla njeno telo

Francuska policija i dalje pokušava da sklopi slagalicu i razreši kako je i zašto došlo do ubistva 12-godišnje Lole Davijet, koja je surovo mučena, seksualno zlostavljana i ubijena pre sedam dana

  • 1
Lola Daviet, Lola Davijet

Foto: Facebook/Delphine Daviet

Nestala je u 15.15 časova u petak 14. oktobra, po povratku iz škola. Mala Lola je iste večeri u 23.15 časova pronađena mrtva, u sanduku, a motiv za njeno ubstvo i dalje nije poznat.

Francuska policija i dalje pokušava da sklopi slagalicu i razreši kako je i zašto došlo do ubistva 12-godišnje Lole Davijet, koja je surovo mučena, seksualno zlostavljana i ubijena pre sedam dana.

Intenzivna istraga je i dalje u toku, a glavna osumnjičena za ubistvo devojčice je Dabija B. (24). Ona se tereti za ubistvo, silovanje i mučenje maloletnika mlađeg od 15 godina i nalazi se u pritvoru. I protiv muškarca (43) je podneta prijava i on se nalazi pod nadzorom.

Dabija B. je u pritvoru davala oprečne izjave o zločinu. U jednom trenutku je umela da prizna a u drugom da negira sve što joj se stavlja na teret, rekao je tužilac Laure Bekau.

Inspektori su do sada uspeli da donekle sklope kockice i da donekle ustanove šta se sve događalo od trenutka kada je Lola snimljena kako ulazi u svoju zgradu, do trenutka kada je njeno telo pronađeno u obližnjem dvorištu.

Nestanak

U petak popodne, 14. oktobra, Lolina majka prijavila je policiji da se njena ćerka nije vratila kući iz škole, koja se nalazi u 19. arondismanu u Parizu, nedaleko od njihovog stana.

- Upravnik zgrade, koji je i otac žrtve, pregledao je snimke sigurnosnih kamera u zgradi, na kojima je video da njegova ćerka ulazi u prizemlje zgrade u isto vreme kada i nepoznata žena, u 15.15 časova.

Ubistvo

U 16.48 časova žena, kasnije identifikovana kao Dabija B., izašla je iz zgrade sama. Na sebi je imala drugu odeću, a sa sobom je vukla dva kofera i plastični sanduk na točkiće. U to vreme Lola je već bila mrtva, njeno telo je bilo u tom sanduku.

Obdukcija će otkriti da je devojčica umrla od posledica gušenja, i da je imala brojne povrede po telu i vratu. Na stopalima žrtve bili su utisnuti brojevi "0" i "1".

Lutanje osumnjičene

Od 16.48 do 18.03, Dabija B. koja je rodom iz Alžira i koja je poslednjih dana ilegalno boravila u Francuskoj, pošto joj je istekla studentska viza, luta ulicama. Na ulici sreće čoveka, koji je bio u pratnji još dvoje ljudi i govori mu da ima stvari da prodaju.

Muškarac pokazuje interesovanje, ali ubrzo naslućuje da se u sanduku koji devojka vuče možda nalazi telo. Dabija B. mu objašnjava da pokušava da proda bubreg. Muškarac se uplaši i kreće da se udaljava, ali njegov brat ostaje da stoji tu.

Put na drugi kraj grada

U 18.05 časova Dabija B. je snimljena kako ulazi u automobil svog poznanika nakon što kofere i sanduk ubacuju u vozili.

Prema svedočenju poznanika, Dabija ga je pozvala da je odvede svojoj kući jer se ona posvađala sa sestrom (koja živi u zgradi gde i ubijena Lola, prim. aut.). Kada ju je doveo u svoj dom Dabija se istuširala, ponovo presvukla i svom domaćinu rekla da se baš strašno posvađala sa sestrom.

Oko četiri sata su bili u njegovom stanu, a do tada poznanik saznaje da Dabiju traži policija. Ona zahteva da ide kući, a on joj poziva taksi. Taj poznanik je gore pomenuti 43-godišnji muškarac, koji se tereti za saučešće u zločinu, odnosno da je pomagao u prikrivanju tela.

Povratak kući

U 22.30 privatni prevoznik skuplja Dabiju B. u ulici gde poznanik živi i sa sve koferima i plastičnim sandukom je vozi do zgrade u 19. arondismanu gde živi Dabijina sestra.

Dve žene se tu svađaju, a osumnjičena potom ostavlja sanduk u dvorištu kraj zgrade i beži.

Sanduk će oko 23.15 pronaći beskućnik, koji je i pozvao policiju.

Za to vreme Dabija B. ulazi u tramvaj na liniji 1 i udaljava se od mesta zločina.

Pokušaj bekstva

Dabiju potom skuplja drugi poznanik na tramvajskoj stanici i odvodi je u Bois-Colombes, koji se nalazi u širem području Pariza. Tamo je policija hapsili u 7:40 narednog jutra, 15. oktobra.

Šta je rekla na saslušanju

Dabija B. je priznala da je "žrtvu odvukla do sestrinog stana, da ju je naterala da se istuširala pre nego što je krenula seksualno da je zlostavlja i da je muči, što je dovelo do smrti devojčice".

Tada je telo stavila u sanduk.

Kada su joj inspektori pokazali fotografiju Lolinog tela Dabija B. je izgovorila jezivu rečenicu.

- Ne potresa me. I ja sam silovana i gledala sam kako mi roditelji umiru pred očima - rekla je Dabija, prenose francuski mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA