Osumnjičena za ubistvo mališana, čija tela su pronađena u koferu, izručena Novom Zelandu: Čeka je suđenje

Policija Novog Zelanda potvrdila je danas da je osumnjičena stigla jutros na aerodrom u Oukladnu. Kako se navodi, ona će noć provesti u pritvoru, a sutra će biti sprovedena u tužilaštvo gde će protiv nje biti podignuta optužnica za ubistvo

  • 0
Novi Zeland, deca, kofer, majka Foto: Tanjug/AP

Južna Koreja izružila je Novom Zelandu ženu (42) koja se sumnjiči da je povezana sa pronalaskom tela dece u koferima.

Podsetimo, svet je u avgustu šokirala vest da je jedna porodica sa Novog Zelanda u koferima koje su kupili na rasprodaji pronašla ljudske ostatke. Istragom je otkriveno da ljudski ostaci pripadaju deci, a policija Novog Zelanda je 12. avgusta pokrenula istragu o ovom slučaju.

Ubrzo su ušli u trag ženi u Južnoj Koreji, za koju se veruje da je povezana sa ovim slučajem, i ona je uhapšena pre dva meseca, nakon čega je doneta odluka o njenom izručenju.

Policija Novog Zelanda potvrdila je danas da je osumnjičena stigla jutros na aerodrom u Oukladnu. Kako se navodi, ona će noć provesti u pritvoru, a sutra će biti sprovedena u tužilaštvo gde će protiv nje biti podignuta optužnica za ubistvo.

Vlasti Južne Koreje su u ponedeljak saopštili da su kolegama sa Novog Zelanda pružili "važne dokaze" u vezi sa ovim slučajem.

"Nakon izručenja osumnjičene nadamo se da će istina o ovom slučaju, koji je privukao pažnju celog sveta, biti otkrivena", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Južne Koreje.

Podsetimo, ustanovljeno je da su u koferu pronađena tela dece stare između 5 i 10 godina. Veruje se da su deca ubijena godinama ranije, te da su čuvana u koferu najmanje tri godine.

Policija u Južnoj Koreji navela je ranije da je žena, koja se sumnjiči za ubistvo dece, državljanka Koreje, ali da se svojevremeno preselila na Novi Zeland i stekla tamošnje državljanstvo. U otadžbinu se vratila 2018. godine.

Nezvanično, osumnjičena bi mogla da bude majka ubijene dece, pošto je njena nekadašnja adresa na Novom Zelandu zavedena i u registru skladišta gde su čuvani koferi sa telima, pre nego što su prodani na aukciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA