Pogubljena četvorica muškaraca u Iranu: Osuđeni su za saradnju sa Mosadom

Državni mediji izvestili su u sredu da je Vrhovni sud zemlje potvrdio smrtnu kaznu izrečenu četvorici muškaraca "zbog zločina saradnje sa obaveštajnim službama cionističkog režima i otmice"

  • 0
zastava Irana Foto: Tanjug/AP

U Iranu su danas pogubljena četvorica muškaraca, osuđena za saradnju sa izraelskom obaveštajnom agencijom Mosad, javili su iranski državni mediji.

Državni mediji izvestili su u sredu da je Vrhovni sud zemlje potvrdio smrtnu kaznu izrečenu četvorici muškaraca "zbog zločina saradnje sa obaveštajnim službama cionističkog režima i otmice", preneo je Rojters.

Još tri osobe osuđene su na zatvorske kazne od pet do 10 godina, nakon što su osuđene za zločine koji uključuju delovanje protiv nacionalne sigurnosti, pomaganje u otmici i posedovanje ilegalnog oružja, izvestila je novinska agencija Mehr.

Novinska agencija Tasnim navela je u izveštaju da su pritvorenici uhapšeni u junu, pre trenutnih nemira koji su zahvatili zemlju.

Islamska republika je dugo optuživala Izrael za izvođenje tajnih operacija na njenom tlu. Teheran je nedavno optužio izraelske i zapadne obaveštajne službe za planiranje građanskog rata u Iranu, koji je sada zahvaćen nekim od najvećih antivladinih protesta od Islamske revolucije 1979. godine, podseća Rojters.

Video: Sigurnosne kamere zabeležile pad aviona u Iranu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA