≫ 

Od DNK tragova na nožu, preko izjava svedoka: 5 ključnih dokaza protiv osumnjičenog za ubistvo u Ajdahu

Ovo su pet ključnih dokaza koje policija ima protiv Brajana Kobergera

  • 0
Bryan Christopher Kohberger, Brajan Kristofer Koberger, Ajdaho, ubistvo, studenti Foto: Tanjug/AP

Policija Ajdaha saopštila je da imaju pet ključnih dokaza protiv Brajana Kobergera, osumnjičenog za ubistvo četiri studenta.

Iako istraga još uvek traje i policiji fale mnogi delovi priče, inspektori sem Brajana nikog drugog nisu označili kao osumnjičenog za zločin koji je potresao SAD. On je uhapšen u Pensilvaniji, 4.000 kilometara daleko od mesta zločina.

Ovo su pet ključnih dokaza koje policija ima protiv njega:

DNK trag na nožu pored žrtve

DNK tragovi koji su pronađeni na nožu na mestu zločina nedvosmisleno pripadaju Brajanu. Ovo je ključni dokaz u slučaju, a pomenuti nož pronađen je pored jedne od žrtava.

Iako on može da tvrdi da je neko ukrao ili pronašao njegov nož, međutim, male su šanse da će sud poverovati u ovakve tvrdnje.

Glavni razlog za to je jer bi ta potencijalna osoba takođe morala da ostavi, ili izbriše sa noža Brajanove tragove.

Policija je saopštila da su DNK tragovi samo jedne osobe pronađeni na mestu zločina i oni se podudaraju sa Brajanom, piše Fox news.

Snimak automobila

Jedan od ključnih dokaza je i snimak sa nadzornih kamera na kom se vidi automobil kojim se ubica studenata odvezao sa mesta zločina. Model i boja automobila se poklapaju sa onim koji je bio u vlasništvu Brajana Kobergera.

Kretanje pomenutog automobila podudara se i sa kretanjem Brajanovog telefona.

Bryan Christopher Kohberger, Brajan Kristofer Koberger, Ajdaho, ubistvo, studenti Foto: Tanjug/AP

Analizom baznih stanica utvrđeno je da se telefon kretao tom putanjom i da je onda u jednom trenutku isključen. Telefon je ponovo uključio u 4.48 ujutru.

Iako bi njegov branilac mogao da kaže da na snimku nije njegov automobil, teško bi mogli da pobiju činjenicu da se kretanje Brajanovog telefona poklapa sa kretanjem automobila na snimku.

Policija je zaplenila pomenuti automobil i on je poslat na veštačenje. Čak i da je koristio snažno sredstvo za čišćenje, forenzičari bi ipak mogli da pronađu tragove.

Veštačenje Brajanovog telefona

Analiza baznih stanica oko kuće u kojoj su ubijena četiri studenta pokazala je da je kobne noći Brajanov telefon bio u blizini. Bazne stanice su čak 12 puta u mesecima pre ubistva registrovale Brajanov telefon.

Iako bi on mogao da tvrdi da mu je te večeri neko ukrao telefon, međutim, zašto to nije odmah prijavio? Ono što mu svakako ne ide u prilog je što je u danima nakon ubistva on nastavio da ga koristi i preko njega se čuo i dopisivao sa članovima porodice i prijateljima.

Ono što je takođe otežavajuća okolnost po Brajana, je što je Wi-Fi u kući gde su ubijeni studenti zabeležila njegovo prisustvo jer se preko telefona prijavio na njihovu mrežu.

Izjava svedoka

Dva cimera bila su prisutna u kući u vreme ubistava, ali nisu povređeni u napadu.

U dokumentu se navodi da je jedna od cimerki videla maskiranog čoveka obučenog u crnu odeću u kući ujutru kada je došlo do ubistava.

Cimerka, čiji su inicijali D.M, rekla je da ju je u četiri ujutru po lokalnom vremenu probudio glasan zvuk, ali je mislila da je to Kejli koja se igra sa svojim psom u jednoj od soba na spratu.

Kada je otvorila vrata, učinilo joj se da je čula plač kako dolazi iz druge sobe, a zatim je čula muški glas koji je rekao: "U redu je, pomoći ću ti".

Treći put kada je cimerka otvorila vrata, rekla je da je videla mušku figuru obučenu u crnu odeću.

Ovaj opis podudara se sa izgledom Brajana budući da je on slične visine.

Bryan Christopher Kohberger, Brajan Kristofer Koberger, Ajdaho, ubistvo, studenti Foto: Tanjug/AP

Objave na društvenim mrežama

Iako policija još uvek nije saopštila moguće motive ubistva, analizom nedavnih postova na Brajanovom profilu na Redditu utvrđeno je da je često voleo da komentariše istrage zločina.

U objavama Brajan je često pisao koje bi korake neko trebalo da preduzme da ga ne bi uhapsili nakon zločina.

Nakon svih ovih tragova, inspektori veruju da imaju i više nego dovoljno dokaza koji potvrđuju da je upravo Brajan kriv za ubistvo četiri studenata u Ajdahu.

On se još uvek nalazi u pritvoru gde čeka početak suđenja.

Podsetimo, osumnjičeni Brajan Koberger (28) uhapšen je krajem decembra u Pensilvaniji. On je optužen po četiri tačke za ubistvo prvog stepena.

Brajan Koberger (28) se pojavio i na sudu u Pensilvaniji, gde je uhapšen u raciji na njegovu porodičnu kuću prošle nedelje, ali se tokom saslušanja nije izjasnio o krivici.

On je sumnjiči za ubistvo Kejli Gonkalves (21), Medison Mogen (21), Ksane Kernodl (20) i Ksaninog dečka Itana Čepina (20) u ranim satima 13. novembra prošle godine.

Video: Rekonstrukcija ubistva devojčice Lole: Ušla u zgradu, nije stigla do stana, našli je mrtvu u koferu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA