"Robert je izgovarao stihove iz Biblije, deca su gledala s prozora": Komšinica o ubijenom Hrvatu u Nemačkoj

robert i njegova supruga upoznali su se tokom lečenja u psihijatrijskoj ustanovi

  • 4
Nemačka, policija, nemačka policija, racija Foto: Tanjug/AP

Nemački policajci hicima iz vatrenog oružja usmrtili su 46-godišnjeg hrvatskog državljanina Roberta B. koji je u rastrojenom stanju pretio bivšoj supruzi te je mašući nožem krenuo na policajce koji su intervenisali.

Kako izveštavaju nemački mediji, nesreća se dogodila u petak u nemačkom gradu Mosbahu nedaleko od Heidelberga.

Bild Zeitung navodi kako je Robert B., očito u stanju psihičke rastrojenosti, oko 13 sati došao ispred stana svoje bivše žene Maje G. s kojom ima dvoje dece. S nožem u rukama obilazio je oko zgrade u kojoj se u prizemlju nalazi njen stan.

Komšinica Gulber D. (68), koja je poznavala i upucanog Hrvata i celu porodicu, bila je svedok tragedije, prenosi Bild Zeitung. Žena je danima u potpunom šoku.

"Vraćala sam se s posla i taman sam izašla iz autobusa kad sam ugledala Roberta. Imao je nož u desnoj ruci. Obe ruke je ispružio prema gore i izgovarao je biblijske stihove. Obratila sam mu se i pokušala da ga smirim, ali on me uopće nije slušao. Nije bio sav svoj. Govorio je "Meni ništa ne može da se dogodi. Ja sam Isus". Bilo me je strah da ne učini nešto nažao bivšoj supruzi i deci. Bio je jako ljut na nju. Tada sam nazvala policiju" prenosi Bild njezine riječi.

Dolazak policijske patrole nije ga smirio. Kao ni pokušaj da ga se obuzda suzavcem. Prema izjavama više nazočnih svedoka nastavio je da se kreće prema policajcima ne želeći da posluša njihova upozorenja da spusti ruku u kojoj je imao nož.

S obzirom na to da su to shvatili kao ozbiljno ugrožavanje bezbednosti, jedan je izvadio službeni pištolj i pucao u Roberta B. koji se, pogođen, srušio na tlo. Policajci su potom pokušali da mu pomognu kao i ekipa hitne pomoći koja je ubrzo stigla na mesto događaja. Međutim, svim pokušaji reanimacije bilo su bezuspešni.

Kako su novinarima Bild Zeitunga ispričale komšije koje su poznavale pordicu, Robert B. bolovao je od šizofrenije. Svoju bivšu ženu Maju G., koja takođe ima psihičkih tegoba, navodno je upoznao upravo tokom lečenja na psihijatriji.

Nakon lečenja su se zajedno uselili u stan u pomenutom naselju u Mosbahu, ako i da su dobili dvoje dece, koji sada imaju sedam i osam godina. Međutim, zbog stalnih problema roditelja, deca su u međuvremenu bila u jednoj hraniteljskoj porodici. Pre dvije godine su se razveli, a od tada je Robert B. stanovao u zgradi praktično preko puta ovog stana.

Njihova komšinica Gulber D. ističe da je najgore što su deca kroz prozor njihovog stana posmatrala celi tragični događaj u komu im je otac umro pred očima.

O ovom tragičnom događaju zajedničko saopštenje izdali su Državno tužilaštvo u Mosbahu i Kabinet pokrajinske policije Baden-Vitemberg.

Oni susaopštili da je muškarac bio ranije poznat policiji zbog nasilja u porodici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I nemica je rekla

    15. januar 2023 | 12:18

    *Uopce* bas cudno

  • Sexo

    15. januar 2023 | 12:27

    Covjek bolestan za ustanovu. Imaju el.šoker, mogao je pucati u noge on ga ubi.

  • Cica

    15. januar 2023 | 15:20

    Mozda je i bolje sto se tako zavrsilo da je ostao živ nikada ne bi bio bolji, no bi mozda stradao jos neko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA