Sin osuđen za ubistvo oca koji ga je godinama zlostavljao: "Silovao me je, a vi me hapsite, gde je tu pravda?"

Šon je priznao ubistvo iz nehata, ali ga je porota oslobodila optužbi za ubistvo s predumišljajem, posle više od 13 sati većanja

  • 2
Šon Moris Foto: Met Police

Sin koji je izbo svog oca nasmrt nakon što ga je godina seksualno i fizički zlostavljao, osuđen je na 10 godina zatvora zbog ubistva iz nehata.

Šon Moris (31) zabio je nož u leđa i grudi svom ocu Polu Morisu ukupno 33 puta u njihovoj kući u Bromliju, u blizini Londona, 14. septembra 2021. godine.

Šon, otac jednog deteta, pobegao je sa lica mesta preko komšijskog dvorišta i popeo se na krov šupe. U međuvremenu se sukobio i sa policijom pre nego što su uspeli da ga savladaju i uhapse.

Pol, za kog je sudoja rekao da je bio užasan otac, rekao je komšijama da želi da živi, pre nego što je izdahnuo na kućnom pragu.

Na snimku policijske kamere Šon je rekao da nema šta da izgubi.

"Vi mnogi pokušavate da me uhapsite jer sam pretukao svog oca koji me je zlostavljao, silovao me je, a vi želite da me uhapsite. Gde je tu pravda?", rekao je on.

Šon je priznao ubistvo iz nehata, ali ga je porota oslobodila optužbi za ubistvo s predumišljajem, posle više od 13 sati većanja, piše Daily Mail.

Noseći belu košulju i kravatu, srušio se i jecao od olakšanja kada mu je sud izrekao presudu.

"Vaša sestra i brat su ispričali da ih je otac zlostavljao na sličan način kao i Vas. Na osnovu svega što sam čuo, znam da je Vama bilo najteže. Takođe, znam da Vam je to nanelo velike traume", rekao je sudija.

Tokom izricanja presude rečeno je da je Šon neko vreme boravio u mentalnoj ustanovi, a takođe je bio i na tronedeljnom odvikavanju.

"Šestog septembra ste se uznemirili kada je otac odbio da ostanete u njegovoj kući. Već 14. septembra ponovo ste dobili recidiv, popili ste malo alkohola, uzeli ste i krek i posvađali se sa porodicom u svom privremenom domu", rekao je sudija.

On je zatim rekao da iako je Šon pobegao iz kuće i ostavio oca da iskrvari, da je pohvalno to što je svestan da ima problem i što je pristao da se leči.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Exxa

    26. januar 2023 | 17:47

    Ne shvatam a dva puta čitam; jel osudjen 10 godina ili oslobodjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA