≫ 

Policajci u prvom izveštaju o Tajru Nikolsu tvrdili da su žrtve napada: Snimak pokazao drugačije

Izveštaj je u suprotnosti sa snimcima tog kobnog događaja

  • 0
Tyre Nichols Memfis preminuo smrt Foto: Tanjug/AP

Prvi izveštaj policije predat nekoliko sati pošto su četvorica policajaca zaustavila Afroamerikanca Tajra Nikolsa tvrdi da se on ponašao nasilno i iznosi druge tvrdnje koje su su suprotnosti sa video-snimkom tog događaja koji je objavila policija Memfisa.

Tajr Nikols je preminuo od povreda koje su mu naneli policajci tri dana kasnije, 10. januara.

Uprkos činjenici da snimak ne pokazuje da je Nikols policajcima uzvratio, izveštaj karakteriše Nikolsa kao osumnjičenog u teškom napadu.

Policijski izveštaj ne pominje ni da su policajci udarali i šutirali Nikolsa, što se vidi u snimku.

Jedan od policajaca na licu mesta, koji je u međuvremenu optužen za ubistvo, u izveštaju je naveden kao "žrtva".

Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Emmitt Martin III, Desmond Mills, Jr. and Justin Smith, policajci optuženi za smrt Tajra Nikolsa Foto: Tanjug/AP

U izveštaju se takođe tvrdi da je Nikols isključen iz saobraćaja jer je vozio velikom brzinom, što video-snimak demantuje.

Iako vlasti nisu objavile policijski izveštaj, fotografiju tog dokumenta objavlio je voditelj radio Memfisa, a o tome je pisao i Njujork tajms.

Portparolka okružnog tužilaštva Erika Vilijams rekla je za CNN da tužilaštvo ima izveštaj koji sadrži isti razvoj događaja.

U njemu se navodi da je Nikols iznerviran izašao iz vozila i da nije dozvolio policajcima da ga privedu. Upotreba biber-spreja i elektro-šoka nije delovala na Nikolsa, dodaje se.

Sahrana Afroamerikanca Tajra Nikolsa, žrtve policijskog nasilja koje je zgrozilo SAD, održaće se danas u Memfisu, a njoj će prisustvovati potpredsednica Kamala Haris.

CNN navodi da su ovim povodom uputili zahtev policiji Memfisa, kao i kancelariji šerifa okruga Šelbi za komentar ali da nisu dobili odgovor.

Video: Policajka ubila muškarca posle svađe oko maske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA