≫ 

Još jedan kineski špijunski balon uočen iznad Amerike: Oglasila se Vlada SAD

Posle saopštenja zvaničnika vojske SAD da je sumnjivi kineski "balon za nadzor" primećen kako leti iznad Montane, portparol Pentagona, general Pat Rajder, rekao je da iznad Latinske Amerike leti još jedan kineski špijunski balon

  • 14
Kineski balon Foto: Chase DOAK / AFP / Profimedia

Vlada SAD saopštila je da još jedan, kako se navodi, "kineski špijunski balon" leti iznad teritorije Latinske Amerike.

Posle jučerašnjih saopštenja zvaničnika vojske SAD da je sumnjivi kineski "balon za nadzor" primećen kako leti iznad savezne države Montana, portparol Pentagona, general Pat Rajder, rekao je za Foks njuz u petak uveče da iznad Latinske Amerike leti još jedan kineski špijunski balon, prenosi Tanjug.

Rajder je na brifingu za novinare u četvrtak izjavio da je američka vlada otkrila kineski balon za nadzor na velikoj visini iznad kontinentalnog dela SAD.

Visoki zvaničnik odbrane je rekao da je američka vlada razmišljala o tome da obori balon, ali da je odlučila da ne koristi vojnu silu zbog potencijalnih rizika.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova rekao je u petak da je balon civilni i da se koristi u meteorološke i druge naučne svrhe, kao i da je neplanirano skrenuo sa predviđenog kursa.

Pentagon ne veruje da je reč o meteorološkom balonu koji je skrenuo sa kursa.

- Ovo je bilo namerno - rekao je Rajder, navodeći da je balon poleteo iz kontinentalne Kine.

Rajder je rekao novinarima da će balon verovatno lebdeti iznad vazdušnog prostora SAD nekoliko dana. Balon je u petak viđen iznad Kanzas Sitija u Misuriju. Američki državni sekretar Entoni Blinken otkazao je ranije planiranu posetu Kini zbog otkrića kineskog balona.

Video: Ruski specijalci uhapsili ukrajinskog špijuna: Poprskali ruke sprejem tad su znali da njega traže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Врњачка Бања

    4. februar 2023 | 07:57

    Dok vi spijunirte ceo svet to je normalno, to moze, to treba, i to je tako svidjalo se nekom ili ne. A kad neko i pokusa da vas spijunira onda je to katastrofa, kad vi bombardujete neke zemlje onda je to demokratija, a kad druge to rade onda je zlocin. Kad vi otimate tudje teritorije onda je to interes amerike, kada drugi to rade onda je to krsenje medjunarodno pravo! Ma zgadiliste ste se se svima vise sa vasom demonskom politikom.

  • JACA 🍀

    4. februar 2023 | 08:53

    Bravo, Kinezi! 😃👍Amerikancima treba neko ravan njima da očita lekciju, dosta je njihovog iživljavanja nad slabijima i to po celom svetu.

  • Милорд

    4. februar 2023 | 08:47

    Прпа Амери, ,ето добили сте конкуренцију бригама никад краја.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA