Vreme čitanja: oko 3 min.

Pre nego što se Adrijana ubila, još jedna devojčica napadnuta u istoj školi: Snimak objavljen na internetu

Vreme čitanja: oko 3 min.

U tužbi iz oktobra tvrdi se kako su učenici fizički napali drugu tinejdžerku u istoj školi, nakon što je u decembru 2021. godine dobila pretnje da će je "zaskočiti" i fizički napasti

  • 0
Adriana Kuch Foto: Facebook

Više od godinu dana pre nego što je 14-godišnja tinejdžerka izvršila samoubistvo nakon snimka na TikToku na kojem se vidi kako su je napale četiri vršnjakinje, druga učenica u istoj srednjoj školi fizički je napadnuta nakon što je školi prijavila pretnje koje je dobila, navodi se u tužbi.

Adrijana Kuš (14) pronađena je mrtva u svojoj kući u Nju Džersiju ranije ovog meseca, rekao je njen otac za CNN.

Na snimku koji je objavljen na TikToku dva dana pre njene smrti vidi se kako je Adrijana nekoliko puta udarena u lice flašicom vode u hodniku škole.

U tužbi iz oktobra tvrdi se kako su učenici fizički napali drugu tinejdžerku u istoj školi, nakon što je u decembru 2021. godine dobila pretnje da će je "zaskočiti" i fizički napasti.

U januaru 2022. godine učenicu Oliviju O'Dea fizički su napale dve tinejdžerke, jedna od njih je navodno Oliviji poslala preteće poruke, navodi se u tužbi. Dodaje se kako je jedna od njih snimila napad i kasnije ga objavila na društvenim mrežama.

U tužbi se ne navodi Olivijino puno ime i prezime, ali je njena majka potvrdila za CNN da se radi o njenoj ćerki.

Olivija je rekla da je prvo pretnje prijavila nastavniku, koji ju je poslao kod savetnika, ali on nije bio dostupan. Učenica se nakon toga sastala sa direktorom škole i njegovim zamenikom - specijalistom za borbu protiv nasilja - i prijavila pretnje nasiljem koje su joj upućene pre nego što je napadnuta.

Ni škola ni administratori sa kojima je Olivija razgovarala nisu sproveli pravilnu istragu ili preduzeli odgovarajuće mere za rešavanje pretećeg ponašanja, tvrdi se u tužbi podnetoj Višem sudu okruga Oušn.

"Škola ih je u suštini samo odbacila kao neki sukob. Nisu ponudili nikakvu zaštitu za klijenta i nisu pozvali policiju", rekao je za CNN advokat Džonatan Etman, koji zastupa porodicu O’Dea.

Centralni regionalni školski okrug, direktor i zamenik direktora srednje škole navedeni su kao tuženi. CNN se obratio njima i advokatu koji ih zastupa za komentar.

Advokat je 10. februara podneo odgovor na tužbu u kojem je negirao navode.

Olivijina majka, Rejčel O'Dea rekla je za CNN da je njena ćerka udarena u potiljak, vrat i leđa oko 30 puta i zadobila značajan potres mozga.

"Prošla je savetovanje za PTSP, šest meseci fizikalne terapije i posetila je više lekara", rekla je njena mama.

Olivija sada idu u školu van okruga, dodala je majka.

Adrijanina smrt potvrđuje ono što se navodi u oktobarskoj tužbi, rekao je Etman, "a to je da postoji jasan nedostatak vođstva u školskom okrugu. Počinje na vrhu".

Adriana Kuch Foto: Facebook

Adrijana je šetala sa dečkom školskim hodnikom kada je napadnuta. Napad je snimljen i objavljen na društvenoj mreži isti dan. Usledila je salva komentara mržnje i maltretiranja za koje je Majkl Kuš rekao da su njegovu ćerku naterali da sebi oduzme život.

Snimak, koji je CNN video, pokazuje kako je Adrijana udarena u lice flašom vode nekoliko puta. Na snimku se vidi i kako je Adrijana šutirana dok su je devojke vukle za kosu.

Kuš je rekao da je njegova ćerka zadobila modrice i ostala bez svesti neko vreme nakon napada.

Četiri tinejdžerke optužene su za divljačko premlaćivanje za koje su članovi porodice rekli da je nateralo 14-godišnju Adrijanu Kuš da sebi oduzme život.

Jedna tinejdžerka optužena je za teški napad, druga za uznemiravanje, a dve za zaveru da počine teški napad, rekao je tužilac okruga Oušan Bredli Di Bilhimer za NBC News.

Olivijina majka je izrazila saučešće Adrijaninoj porodici.

"Užasno je što roditelji žive najgoru noćnu moru svakog roditelja. Ovo je moglo da se spreči", rekla je O’Dea.

Školski nadzornik podneo ostavku

Školski nadzornik Triantafilos Parlapanides, koji je okrivio porodicu nesrećne devojčice nakon što je izvršila samoubistvo, podneo je ostavku, preneli su mediji.

Triantafilos Parlapanides podneo je ostavku na sastanku u školi u subotu.

On je probao da prebaci krivicu za Adrijaninu smrt 3. novembra na njenu porodicu, tvrdeći da su "afera" njenog oca i njena upotreba droge doveli do njenog unutrašnjeg nemira.

Nadzornik je otkrio lične porodične informacije Daily mail-u, optuživši samo Adrijanu za to što je digla ruku na sebe.

Porodica tinejdžerke pozvala ga je da podnese ostavku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA