Vreme čitanja: oko 2 min.

Misterija ubistva obezglavljene žene: Otišla na buvljak i nije se vratila, muž prijavio nestanak posle 6 dana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prilikom pretresa doma u kom je ubijena živela pronađeni su tragovi krvi kod kupatila i kuhinje, ali se navodno veruje da su tragovi ostali usled posekotina tokom kućnih poslova

  • 0
Assia Matoug, Azija Matug, Pariz, ubistvo Foto: Edouard Richard/AFP/Profimedia, Police

Prošlo je više od nedelju dana otkako su u čuvenom parku u Parizu, u 19. arondismanu, pronađeni delovi tela i glava Azije Matug (46), čiji nestanak je prijavljen 6. februara.

Azija, majka troje dece starosti 8, 14 i 17 godina, poslednji put je viđena 31. januara, ali iz nepoznatog razloga njen suprug je tek posle nedelju dana prijavio njen nestanak.

Policija i dalje pokušava da otkrije šta se dogodilo sa Azijom i ko je mogao da je ubije.

Inspektori su saslušali njenog supruga, ali je pušten na slobodu, uprkos tome što u njegovom iskazu ima nedoslednosti, pišu francuski mediji pozivajući se na neimenovane izvore bliske istrazi.

Prilikom pretresa doma u kom je ubijena živela, pronađeni su tragovi krvi kod kupatila i kuhinje, ali se navodno veruje da su tragovi ostali usled posekotina tokom kućnih poslova.

Policija i dalje nije imenovala osumnjičenog za krvavi zločin, a glavni cilj istrage jeste da se ustanovi u kakvim odnosima su bili ubijena i njen supružnik.

Azijin suprug je, nakon što je njeno telo identifikovano, rekao za medije da je Azija 31. januara izašla iz kuće, a da je on ostao da čuva decu, koja tog dana nisu išla u školu.

Kako se nije pojavila do večernjih sati, na društvenim mrežama su postavili apel da se jave ljudi ukoliko su je videli.

Suprug je ispričao da misli da je kobnog dana otišla na buvljak, kako bi kupila nešto odeće koju je kasnije preprodavala. Međutim, nikad se nije vratila kući.

Iz kuće je, pišu mediji, izašla sa ličnom kartom, ali su njen pasoš, povlastica za prevoz i bankovna kartica ostali u kući.

Suprug je rekao da joj je telefon bio isključen od prvog dana.

"Njen suprug je rekao da je Azija nestala iznenada i bez nekog očiglednog razloga", naveo je jedan izvor za Parisien .

Navodno je porodica, sve do prijavljivanja slučaja policiji, zvala sve bolnice u gradu, ali uzalud. Tek 6. februara je suprug otišao u policiju.

Mediji pišu da je rekao da nije ranije prijavio nestanak jer je bio "previše zbunjen zbog svega".

Tokom pretrage kuće suprug je navodno delovao očajno, ali nije plakao. Ništa nije govorio.

"Ništa u životu ovog bračnog para nije govorilo da postoji nasilje ili da su na bilo koji način umešani u neka krivična dela", naveo je izvor za Le Parisien.

Podsetimo, glava nesrećne žene pronađena je u parku 14. februara, a radnici u parku su naknadno pronašli i kesu u kojoj je bio isečeni torzo. Navodno su na još nekoliko lokacija u parku bile pobacane kese sa ostalim delovima tela, a policija je Aziju identifikovala uz pomoć otisaka prstiju.

Obdukcijom bi trebalo da bude ustanovljeno kada je Azija tačno ubijena. S obzirom na to da delovi tela koji su pronađeni nisu bili u fazi raspadanja, veruje se da je ubistvo nedavno izvršeno.

Inače, Azijini ostaci pronađeni su u jednom od najvećih parkova u Parizu, koji je omiljena lokacija za porodice sa decom. Park se nalazi u 19. arondismanu, nedaleko od mesta gde je u oktobru prošle godine pronađeno osakaćeno telo 12-godišnje Lole Davijet, koja je silovana, ubijena i potom spakovana u kofer.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA