Vreme čitanja: oko 1 min.

"Rusiju smatramo odgovornom za rat": Gvatemala se priključuje zemljama koje žele specijalni tribunal

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gvatemala je prva latinoamerička zemlja koja je potvrdila učešće u incijativi Evropske unije za formiranje posebnog suda

  • 12
Ruska ukrajinska zastava Foto: Pixabay

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je danas da će se Gvatemala priključiti grupi zemalja koje žele formiranje specijalnog tribunala za, kako je rekao, "ruski zločin agresije" u Ukrajini.

- U Njujorku sam se susreo sa kolegom (šefom diplomatije Gvatemale) Marijom Bukarom. Gvatemala je naš istinski prijatelj. Razgovarali smo o zajedničkim naporima da Rusiju smatramo odgovornom za rat, uključujući i zločin agresije - naveo je Kuleba na Tviteru.

Gvatemala je prva latinoamerička zemlja koja je potvrdila učešće u incijativi Evropske unije za formiranje posebnog suda.

Evropski parlament je 19. januara usvojio rezoluciju kojim se pozivaju članice da podrže formiranje specijalnog međunarodnog suda koji će suditi za navodne ratne zločine počinjene u Ukrajini.

Iz kancelarije ukrajinskog državnog tužilaštva saopšteno je da se istražuje oko 70.000 slučajeva ratnih zločina i zločine agresije koje su navodno počinile ruske snage u prethodnih godinu dana.

Video: Šta je Bajden poručio Ukrajincima nakon iznenadne posete Kijevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    25. februar 2023 | 15:10

    Подршка овако безначајне државе ( у сваком смислу ) говори колико је Америка очајна безначајним учинком санкција које је наметнула РФ !

  • Pera🐂

    25. februar 2023 | 15:12

    Treba to prvo uvesti za nato I evropske fasiste

  • Rade

    25. februar 2023 | 15:28

    E sad su ga Rusi na*ebali. Pred ovako moćnom silom nema toga ko neće pasti na kolena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA