≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Telo mladića pronađeno obezglavljeno, policija tvrdi da smrt nije sumnjiva: Porodica besna, traži novu istragu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rašim Karter, Afroamerikanac iz Misisipija, tvrdio je da je bio na meti belaca u svojoj zajednici, a samo nekoliko dana nakon što se majci i policiji požalio da mu prete

  • 0
Rasheem Carter Foto: Porodična arhiva

Porodica mladića iz Misisipija, koji je pronađen mrtav, poziva na pokretanje federalne istrage o njegovoj smrti, tvrdeći da policijsko objašnjenje da on nije umro pod sumnjivim okolnostima nije istinito.

Nedavno objavljeni nezavisni izveštaj o obdukciji tela Rašima Kartera otkrio je da je on obezglavljen, što ukazuje na jezivo ubistvo. Neposredno pre smrti on je prijavio da je bio na meti grupe belaca koji su ga pratili i vređali ga na rasnoj osnovi.

Njegova porodica je besna i zahteva novu istragu o njegovoj smrti, kako bi odgovorna osoba bila izvedena pred lice pravde.

Tokom konferencije za novinare, advokat porodice Ben Kramp izjavio je da "on nije umro prirodnom smrću, već da je ubijen".

Rašim Karter, Afroamerikanac iz Misisipija, tvrdio je da je bio na meti belaca u svojoj zajednici, a samo nekoliko dana nakon što se majci i policiji požalio da mu prete.

Kartera su navodno pratili i maltretirali, pre nego što je pronađen mrtav u šumi u blizini Tejlorsvila u državi Misisipi.

Njegova porodica je skeptična, tvrde da vlasti nisu dobro obavile istragu, pa su odlučili da angažuju privatnog detektiva, koji je izneo nove uznemirujuće detalje, među kojima su i tvrdnje da je telo pronađeno sa isečenim genitalijama.

Kobnog dana Rašim je pozvao majku Tifani i rekao joj da ga grupa belaca prati i da ga vređaju. Ona je sve vreme bila na vezi dok je on razgovarao sa policajcima koje je zamolio da ga otprate do njegovog hotela u Lorelu. Oni su to odbili jer oni ne rade u tom gradu.


Ona je takođe čula kako je neko njenom sinu rekoa da ne može da ostane u stanici i da mora da ode, piše Mirror.

Kada je njegovo telo pronađeno kancelarija lokalnog šerifa je saopštila da nema razloga da veruju da je ta grupa mladića umešana u njegovu smrt.

Nezavisna obdukcija pokazala je da je Karterova glava bila odsečena od ostatka tela.

Medicinski veštak je zaključio da tačan uzrok smrti nije moguće da se utvrdi zbog stanja u kom je telo pronađeno.

Izveštaj sa obdukcije takođe je ukazivao da su neke kosti na njegovom telu bile slomljene.

Izveštaj takođe nije pružio ubedljive dokaze u vezi sa tvrdnjama o sakaćenju genitalija, pošto je forenzičar imao samo kosti.

Advokat porodice je tokom konferencije rekao da na vilici nije bilo zuba.

Nezavisni stručnjak kog je angažovala porodica tvrdi da su karterove kosti polomljene glatkim presekom, kao i da je u njegovim ustima pronađen razgrađen polni organ.

Ovi navodi su u suprotnosti sa tvrdnjom policije da je Rašima napala životinja.

Video: Policija ubila muškarca koji je odrubio glavu nastavniku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA