Vreme čitanja: oko 1 min.

Tvrdi da bi rat u Ukrajini okončao za 24 sata: Šta je sve Tramp pričao na CNN?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tramp na CNN-u ponovio ranije tvrdnje o izborima 2020. i nasilju na Kapitolu

  • 0
Donald Tramp Trump sud suđenje Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp je, tokom razgovora sa biračima, u organizaciji televizije CNN u sredu uveče, svoje tvrdnje o izboirma 2020, okrivio druge za nasilje 6. januara na Kapitolu i odbio da odgovori da li želi da Ukrajina pobedi u ratu protiv Rusije.

Tramp se na CNN-u pojavio prvi put od 2016. godine. Na skupu u Nju Hempširu, saveznoj državi u kojoj se održava jedno od prvih glasanja u američkom izbornom ciklusu, on je nastavio sa kritikovanjem bivšeg potpredsednika Majka Pensa, što nije pokušao da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine, za koje je ponovio tvrdnju da su bili "namešteni".

Takođe je naveo da se neće obavezati u vezi prihvatanja rezultata predsedničkih izbora 2024, i naglasio da će to učiniti samo ako bude smatrao "da su to pošteni izbori“.

Nešto više od 24 sata nakon što je porota proglasila Trampa odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevećenje spisateljice I. Džin Kerol, i dodelila joj odštetu od 5 miliona dolara, bivši američki predsednik je negirao optužbe i ponovo rekao da nikada nije sreo Kerol, navodi CNN.

Tramp je takođe branio svoje zakasnelo reagovanje na događaje 6. januara, kada su njegove pristalice nasilno upale u Kapitol u pokušaju da zaustavi izbornu pobedu predsednika Džozefa Bajdena.

On je odbio da kaže da li želi da Ukrajina pobedi u ratu sa Rusijom.

"Ne razmišljam o tome u smislu pobeda i poraza, razmišljam u smislu da se to reši tako da prestanemo da ubijamo sve ove ljude", rekao je Tramp.

Na pitanje novinara da izabere stranu koju bi više voleo da pobedi, Tramp je ponovo odbio da se izjasni i obećao da će po povratku na vlast okončati rat za "24 sata".

On je za ruskog predsednika Vladimira Putina naveo da je "napravio ogromnu grešku" i dodao "on je pametan momak", prenosi CNN.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte snimak Trampa u sudnici kad ga izvode kod sudije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA