Vreme čitanja: oko 2 min.

Teoretičar zavere namerno namamio policajce i vatrogasce u klopku? Policija ispituje strašnu pretpostavku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je došlo do eksplozije tek treba da se utvrdi. Moguće je da je muškarac, koji je u tom stanu živeo s majkom, želeo da namami hitnu pomoć u smrtonosnu zasedu, ali za sada to nije potvrđeno, rekao je portparol policije Diseldorfa Rajmund Dokter.

  • 1
Ratingen Nemačka eksplozija Foto: Tanjug/AP

Pretpostavlja se da su policajci i vatrogasci koji su danas ranjeni u eksploziji u Ratingenu u Nemačkoj namamljeni u klopku koju je postavio teoretičar zavera, javlja "Bild".

Čovek za koga se navodi da je namamio spasioce u zamku u zgradi u Ratingenu, uhapšen je. Osumnjičeni 57-godišnjak je u četvrtak popodne izveden iz zgrade s teškim povredama i prebačen u bolnicu.

Ujutru oko 11.15 došlo je do eksplozije u višespratnici u Ratingenu. Prema saznanjima "Bilda", do toga je došlo namerno.

Portparol policije Diseldorfa Rajmund Dokter opisao je dramatične događaje.

Hitna pomoć otišla je u stan u zgradi Ratingenu jer su strahovali da je u stanu nemoćna osoba. Zabrinute za stanara, komšije su alarmirale hitne službe i prijavile da je poštansko sanduče prepuno. Kada su policija i vatrogasci došli ispred vrata stana, 57-godišnji muškarac je iznenada aktivirao eksploziv, saopštio je portparol policije.

"Odmah, odmah, došlo je do eksplozije, vatrena lopta je došla prema kolegama iz vatrogasne brigade i policije."

Zbog eksplozije su 25-godišnji i 29-godišnji policajac životno ugroženi i sedam vatrogasaca je teško povređeno.

Kako je došlo do eksplozije tek treba da se utvrdi. Moguće je da je muškarac, koji je u tom stanu živeo s majkom, želeo da namami hitnu pomoć u smrtonosnu zasedu, ali za sada to nije potvrđeno, rekao je Dokter.

Ministar unutrašnjih poslova NRV Herbert Reul (70, CDU) rekao je u prvoj izjavi: "Komšije su istakle da je poštansko sanduče tog stana prepuno. U stanu se sumnjalo na nemoćno lice. Kada je policija došla, vrata stana su otvorena. Sin je na vratima držao nešto protiv hitne pomoći – tada je došlo do detonacije."

Prema Reulovim rečima, istraživanje na društvenim mrežama otkrilo je da je uhapšeni muškarac "mentalno bio u okruženju koje negira korona virus".

Sindikat policije: Kolege se bore za život

"Policajci i vatrogasci čine sve da spasu nemoćne ljude. Činjenica da su i oni sami žrtve eksplozije čini nas zaprepašćenim", rekao je Mihael Mac, zamenik predsednika Policijskog sindikata (GdP).

Kako je rekao, oni neće učestvovati u javnim spekulacijama o pozadini ovog događaja.

"Umesto toga, ono što je važno za nas je saosećanje prema našim povređenim kolegama koji se bore za svoje živote."

(Telegraf.rs)

Video: Strašna saobraćajna nesreća u Nemačkoj: Kamion naleteo na konvoj američke vojske, ima povređenih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    12. maj 2023 | 02:52

    Znači neko zbog različitog mišljenja i verovanja je sad teoretičar zavera. Zanimljivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA