≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osuđen ubica lepe Šejne: Devojčicu izbo nožem i zapalo je u šupi dok je još bila živa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ugljenisano telo mlade Šejne pronađeno je 27. oktbora 2019. godine u jednoj baštenskoj šupi u Kreju. Tri dana kasnije policija je uhapsila Šejninog momka

  • 5
Shaina Foto: Privatna arhiva

Mladić (20) osuđen je u Francuskoj u petak na 18 godina zatvora za ubistvo 15-godišnje Šejne Hansje.

Četiri godine nakon stravičnog zločina, a nakon petodnevnog suđenja, neimenovani mladić osuđen je da je 25. oktobra 2019. godine devojčicu izbo, a potom je živu spalio.

Ugljenisano telo mlade Šejne pronađeno je 27. oktbora 2019. godine u jednoj baštenskoj šupi u Kreju. Tri dana kasnije policija je uhapsila Šejninog momka.

Ubica je uhapšen nakon svedočenja jednog od njegovih prijatelja, koji je rekao da mu se ovaj poverio da je ubio Šejnu i do detalja opisao kako je to uradio.

Veruje se da je Šejnu ubio jer mu je saopštila da je u drugom stanju.

Svedok je tvrdio da mu je ubica rekao da je "ubio svoju devojku, jer je k****, koja je zatrudnela".

Težak život mlade Šejne

Dve godine pre ubistva tadašnji dečko Šejne je sa dva druga devojčicu zlostavljao i seksualno napastvovao.

Za Šejnu su 2017. godine u Kreju gde je živela, pričali da je "laka devojka". Tada je bila u vezi sa nešto starijim tinejdžerom, koji ju je ucenjivao njenim golim fotografijama. Kako bi pokušala da spreči da te fotografije objavi na društvenim mrežama, Šejna je jedne noći pristala da se nađe sa njim u jednoj napuštenoj klinici.

Ispostaviće se da joj je dečko sa drugovima napravio zasedu. Trojica tinejdžera su se iživljavali nad devojčicom, terajući je da se skida dok su je snimali. Na kraju su sve fotografije i snimke objavili na društvenim mrežama. Život mlade Šejne bio je uništen. Dve godine kasnije, kada je odlučila da sve prijavi policiji, brutalno je pretučena.


U leto 2019. godine upoznala je dečka na Snapchat-u. Počeli su redovno da se viđaju i Šejna, koja je tada imala 15 godina, se zaljubila. Ubrzo je, međutim, saznala da je trudna. Istraga je pokazala da je 25. oktobra sa dečkom razmenila više od 100 poruka i nekoliko poziva, te da je pristala da se sa njim vidi u večernjim satima.

Nakon večere izašla je iz porodične kuće, ali se te noći nije vratila. Ujutro su svi bili zabrinuti što je nema i krenulo se u potragu, a onda je porodica čula da je jedna šupa izgorela na obodu grada, i da je unutra pronađeno beživotno telo. Ubrzo je ustanovljeno da je u pitanju Šejna.

Obdukcija je pokazala da je Šejna izbodena najmanje deset puta i da je, dok je još davala znake života, živa zapaljena.

"Devojčica je preminula od opekotina. Sadržaj koji je pronađen u njenim plućila ukazuje na to da je bila živa u trenutku kada je izbio požar", navodi se u izveštaju patologa, koji je prilikom iskaza rekao da je smrt mlade Šejne sigurno bila mučna i bolna.

Za ubistvo je odmah bio osumnjičen njen dečko, tada 17-godišnjak, koji je juče i osuđen na 18 godina zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    10. jun 2023 | 09:16

    Kako samo 18 godina za oduzet zivot deteta na tako surov nacin i zbog takvog bizarnog motiva!?

  • Tv

    10. jun 2023 | 11:00

    Znači izlazi sa 38 godina taman da ko zna još koliko njih zakolje i ubije, e moja državo svugde isto

  • ABV

    10. jun 2023 | 11:04

    Mlađi punoletnik, u Americi bi mu se sudilo kao odraslom i dobio bi doživotnu, odnosno smrtnu kaznu u saveznoj državi u kojoj je još uvek ima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA