≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimljeno šta Putin radi dok kruže priče da je uhapšen general "Armagedon"?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dok se čeka da se oglasi zvanična Moskva o navodnom hapšenju Surovikina, Putin boravi u Dagestanu

  • 2
Sergej Surovikin, Sergey Surovikin Foto: Tanjug/AP

Dok pojedini ruski mediji pišu, pozivajući se na izvore, da je general Sergej Surovikin uhapšen zbog navodne umešanosti u pobunu Vagnerovaca, predsednik Rusije Vladimir Putin snimljen je kako se rukuje sa građanima u Derbentu.

Dok se čeka da se oglasi zvanična Moskva o navodnom hapšenju Surovikina, Putin boravi u Dagestanu, gde je navodno spontano izašao na ulice Derbenta da pozdravi narod.

Kada je Putin stigao do fontane u parku Nizami Ganjavi, građani su mu klicali i uzvikivali njegovo ime. Putin se rukovao sa brojnim građanima, a sa nekima se i fotografisao.

Inače, prema zvaničnim informacijama, Putin je danas doputovao u Dagestan kako bi sa tamošnjim čelnicima razgovarao o razvoju turizma.

Pojedini analitičari smatraju da je Putin, koji deluje oslabljeno nakon događaja proteklog vikenda, namenski otputovao u Dagestan, kako bi pokazao svetu da je i dalje omiljen među narodom.

Podsetimo, trupe grupe Vagner Jevgenija Prigožina su u subotu pokrenule pobunu i došle maltene na prag Moskve, nakon čega je doneta iznenadna odluka o povlačenju. Prigožin je nakon napete situacije tvrdio da nije imao za cilj da ruši vlast.

Međutim, sada su počele da kruže informacije o hapšenju onih koji su "šurovali" u pobuni. Glasine o hapšenju Surovikina ranije je objavio vojni bloger Vladimir Romanov. Prema njegovim rečima, general je uhapšen 25. juna, dan posle pobune Vagnerovog PMC-a na čelu sa Prigožinom. Prema njegovim rečima, Surovikin se nalazi u istražnom zatvoru Lefortovo.

Surovikin je navodno unapred znao za planove Jevgenija Prigožina da pokrene oružanu pobunu protiv ruskog vojnog vrha, objavio je ranije "New York Times" pozivajući se na američke zvaničnike upoznate s obaveštajnim podacima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA