Vreme čitanja: oko 3 min.

Okačio je ovu sliku s Valentinom, ubrzo je njeno telo nađeno u koferu: Hteo da pobegne u Crnu Goru

Vreme čitanja: oko 3 min.

U zajedničkom stanu u Bogoti 22. januara su vodili ljubav, nakon čega je Pules navodno pretukao Valentinu i davio je do smrti

  • 0
Johnu Poulus, Džon Pules Foto: Društvene mreže

Razvedeni otac troje dece Džon Pules (35) privukao je pažnju na društvenim mrežama kada je na Tviteru pisao o odlasku na odmor,a  onda je dodato upozorenje u kom se navodi da je upravo on optužen za ubistvo te devojke. Njemu za ubistvo Valentine Trespalasios (21), čije je ostatke stavio u kofer, a potom bacio u kontejner u Bugoti u Kolumbiji, preti 35 godina robije.

Puels je u decembru odgovorio na Tviter objavu u kojoj je bilo napisano da se opiše "najluđi prvi sastanak" tako što je postavio selfi sa Valentinom.

"Pozvao sam Kolumbijku na odmor pre nego što sam je uopšte upoznao. Planiramo da se venčamo", napisao je.

Telo pronađeno u koferu

Nakon nešto više od mesec dana, beskućnik je pronašao Valentinino telo u bačenom koferu. Tviter je juče dodao napomenu na Puelsovu objavu u kojoj piše da je korisnik koji je objavio tvit optužen za ubistvo žene sa slike.

Optuženi muškarac je od 2009. bio u braku sa Ešli, s kojom je dobio troje dece, među kojima i sina kojem je dijagnostifikovan rak kada je imao od četiri godine. Godine 2021, Ešli je podnela zahtev za razvod braka i rekla da je njihova veza bila nasilna. Pre nego što je postupak okončan, Džon je prebacio njihovu celokupnu bračnu imovinu u prekomorski fond i ostavio porodicu bez ičega, piše Dejli mejl.

Ešli tvrdi da je Džon tad napustio SAD i živeo na Kipru, u Turskoj, a zatim i u Ukrajini. Dodala je da decu nije video otkad se odselio iz zajedničkog doma u Vinskonsinu 2021. godine.

U nekom trenutku upoznao je Valentinu, koja je bila di-džej, preko aplikacije za upoznavanje i pitao je da pođe s njim na put umesto prvog sastanka. Pre veridbe zabavljali su se skoro godinu dana, a uskoro su planirali i da se venčaju. Jedna od njenih prijateljica tvrdi da se Džon naljutio na devojku jer je odbijala da njihovu vezu obelodani na svojim profilima na društvenim mrežama.

U zajedničkom stanu u Bogoti 22. januara su vodili ljubav, nakon čega je Pules navodno pretukao Valentinu i davio je do smrti. Nadzorna kamera u blizini stana snimila ga je kako gura kolica iz supermarketa s putnim torbama, uključujući i onu s njenim telom koja je dodatno bila pokrivena ćebetom jer joj je glava virila iz kofera.

Pokušao da pobegne u Crnu Goru

Druga kamera snimila ga je dok je pokušavao da ugura prtljag u prtljažnik izajmljenog automobila. Nakon toga se odvezao na južnu stranu Bogote, ostavio kofer u kontejneru i zaputio se na aerodrom El Dorado kako bi pobegao iz zemlje.

Beskućnik koji je tražio flaše pronašao je telo nesrećne devojke tog istog dana, tako da je Pules uhapšen prilikom presedanja na aerodromu u Panami. Interpol ga je zaustavio nekoliko minuta pre ukrcavanja na let prema Istanbulu odakle je trebalo da otpuruje u Crnu Goru koja nema sklopljen ugovor o izručenju s Kolumbijom.

Vlasti je pokušao da zbuni tako što je iz Paname kupio još jednu avionsku kartu - za Sao Paulo, pokušavajući tako da prekine poteru. Kasnije je pričao da iza ubistva devojke stoji ugašeni kartel Medelin i da je pobegao iz Kolumbije jer su članovi kartela pokušali da ga ubiju.

Vlasti će proveriti njegovu verziju događaja, nakon čega mu sledi suđenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA