≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sahranjen mali Stefan koji je stradao u banji na bazenu: Reči sveštenika kidaju dušu, roditelji neutešni

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otac i majka su stigli u crkvu nekoliko minuta pre nego što je donesen kovčeg sa telom nesrećnog dečaka

  • 0

U crkvi Svetog arhangela Mihaila u Katel Madami kraj Rima jutros je održano opelo za malog Stefana, koji je tragično stradao u banji u Kretoni 17. avgusta.

Mališan je poginuo kada su ga pumpe za čišćenje uvukle u odvod bazena, sa kojeg je bila skinuta zaštitna rešetka. Dečaka je pokušao prvo da spasi njegov otac, a potom i drugi kupači i spasioci, koji su bezuspešno pokušavali da izvuku osmogodišnjaka iz cevi, koja je dete "progutala" do pazuha.

Svi žitelji ovog mesta došli su da isprate mališana, koji se pre dve godine doselio sa porodicom u Italiju iz Rusije.

Otac i majka su stigli u crkvu nekoliko minuta pre nego što je donesen kovčeg sa telom nesrećnog dečaka. Zagrljeni u suzama ušli su u crkvu, gde su primali saučešća od članova porodice, prijatelja i nepoznatih ljudi koji su došli da odaju počast potreseni tragičnom smrću nedužnog dečaka.

Ispred kovčega stajala su dva venca sa belim cvećem. Jedan je bio od porodice, a drugi od njegovih drugara iz razreda. Opelo je držao pravoslavni sveštenik.

"Prihvatamo kad neko odrastao umre, bolno je, ali je lakše. Smrt deteta je tragedija. Zbog ovog moramo da se molimo za žive", rekao je sveštenik obraćajući se okupljenima.

Stefana su na večni počinak došli da isprate i brojni gradski čelnici.

Podsetimo, i dalje traje istraga o čitavom slučaju.

Jedan od spasilaca, koji su pod istragom zbog smrti dečaka, navodno je na saslušanju rekao da je rešetka sa odvoda bazena namerno uklonjena, kako bi se bazen uveče brže praznio i čistio.


Većinu dana bazen je radio do 18.30 časova, a sa čišćenjem bazena trebalo je da se završi do 20 časova, jer gazda, navodi se, "nije želeo da plaća prekovremeno"... Ukoliko je rešetka postavljena, potrebno je više od dva sata da se očisti bazen, zbog čega je naloženo da se rešetka skida.

Treba da se utvrdi i kako se mališan našao u bazenu u trenutku kada su radnici uključili pumpu. Pre tragedije sa razglasa je išao apel kupačima da izađu iz bazena, jer se banjski kompleks uskoro zatvara. Ostaje nejasno da li je Stefan ostao u vodi, ili je izašao i ponovo upao.

Dečak je nestao pod mutnom termalnom vodom naočigled svoje mlađe sestre Mije, koja je odmah alarmirala roditelje da je brat u opasnosti.

Nažalost, dok je otac skočio u vodu i uspeo da uoči dete, njega je pritisak već usisao u cev promera 40 centimetara sve do pazuha. Akcija izbavljanja dečaka trajala je duže od sat vremena.

Obdukcija je pokazala da je Stefan bio živ još nekoliko minuta nakon što se našao pod vodom. Preminuo je od posledica davljenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA