≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriveno ko je umešan u eksploziju Prigožinovog aviona?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni je pre eksplozije navodno otišao na Kamčatku

  • 9
Jevgenij Prigožin, pad aviona Foto: Tanjug/AP

Sumnja se da je u pad aviona u kojem se nalazio šef Vagnera Jevgenij Prigožin upleten njegov lični pilot Artem Stepanov, bivši osnivač kompanije MNT Aero.

Kako se navodi, Rusi trenutno ne mogu da ga lociraju, a navodno je on jedini imao pristup avionu pre leta, prenosi UA portal.

Nedugo pre eksplozije navodno je otišao na Kamčatku.

Ipak, ne navodi se zašto bi Stepanov učinio ovako nešto i da li ima realnih osnova da se sumnja da je Stepanov na bilo koji način imao veze sa padom aviona u kojem su bili Prigožin i njegovi najbliži saradnici Dmitrij Utkin i Valerij Čelakov.

I dalje nisu poznati svi detalji oko pada aviona, ali pojedini ruski mediji pišu da je eksplozivna naprava podmetnuta u deo za stajni trap i da je aktivirana dok je avion bio na velikoj visini.

Eksplozija je, kako se navodi, izazvala kidanje krila koje je zatim udarilo u stabilizator. Avion je nakon toga krenuo naglo da se podiže, potom se zavrteo i krenuo naglo prema zemlji. Sva je verovatnoća da su putnici i članovi posade izgubili svest zbog naglog gubitka pritiska do kojeg došlo zbog eksplozije. Veruje se da je to razlog zbog kojeg pilot i kopilot nisu mogli da prijave kvar i pošalju poziv upomoć.

Podsetimo, ovo nije jedina teorija o tome kako je pao Prigožinov avion. Spekulisalo se da ga je oborio PVO, da je došlo do ozbiljnog tehničkog kvara, a nije isključen ni teroristički napad.

I dalje se čeka zvanična potvrda da je telo Jevgenija Prigožina identifikovano.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak pada aviona u kome je bio Prigožin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бетовен

    24. avgust 2023 | 13:33

    Све у свему Вагнер је обавио шта је требало,иде на сметлиште историје и као по обичају по среди је искоришћена крпа као и много пута до сада,примера је милион у свету...

  • Znam ja

    24. avgust 2023 | 12:54

    Albanska mafija

  • Ih

    24. avgust 2023 | 13:24

    Ko da se ne zna, dajte molim vas, ne pravite se toše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA