Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija objavila snimak ubistva opasnog kriminalca: U automobilu ih sačekalo šokantno iznenađenje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na dramatičnom snimku vidi se kao Širli prvo puca na policiju, a onda kreće potera koja je okončana njegovom smrću

  • 0
Pucnjava u Dalasu, policija ubila opasnog kriminalca Foto: Printscreen DPD

Policijska uprava Dalasa objavila je u utorak više detalja o smrtonosnoj pucnjavi u kojoj su učestvovali policajci proteklog vikenda, uz video snimak sa kamere na telu policajca, na kom se vidi obračun i ubistvo seksualnog predatora, javlja fox4news.com.

Policija je saopštila da je muškarac koji je ukrao automobil, kasnije identifikovan kao 55-godišnji Majkl Širli, razmenio vatru sa policajcima u nedelju nešto posle ponoći u oblasti Bele stene.

Policajka Frensis Vela i njen partner odgovorili su na poziv iz područja oko Barns Bridž Rouda na zahtev tajnih policajaca koji su pratili srebrni SUV "Kadilak" sa papirnim tablicama koje mu nisu pripadale.

Širli, koji je bio ispred vozila, dobio je usmene komande da stane i pokaže ruke, ali je izvukao pištolj iz futrole ispod pazuha.

Na snimku kontrolne kamere se vidi kako policajka Vela puca na Širlija, a osumnjičeni uzvraća vatru.

Osumnjičeni je potom uskočio u ukradeni automobil i odvezao se. Policajci su jurili Širlija dok nije udario u ivičnjak i prevrnuo vozilo.

Policija je rekla da je Širli potom ponovo pucao na policajce.

Dvojica policajaca na tajnom zadatku, naoružanih puškama, sklonila su se iza automobila i uzvratila vatru, pogodivši ga.


Policija Dalasa je tada lansirala dron da bi bliže pogledala vozilo. Unutar prevrnutog terenca videli su ženu sa lisicama na zadnjem sedištu.

"Žena je rekla da je dobrovoljno ušla u vozilo osumnjičenog i da ju je osumnjičeni u jednom trenutku odvukao na zadnje sedište i vezao je lisicama", rekao je šef policije Dalasa Edi Garsija tokom konferencije za novinare u utorak.

Michael Shirley Ubijen u obračunu sa policijom: Majkl Širli Foto: Dallas County Sheriff's Office

Žena nije povređena i ne tereti se za bilo kakvo krivično delo.

Policajci su pokušali da pruže pomoć Širliju, ali je on preminuo na licu mesta. Pištolj kojim je pucao na policajce pronađen je u blizini.

Šef Garsija je rekao da Širli ima veliku kriminalnu istoriju, uključujući osam godina zatvora zbog "nepristojnosti sa detetom".

Za Širlija su postojali aktivni nalozi za hapšenje u vreme potere i pucnjave.

Policijsko vozilo je dva puta pogođeno u razmeni vatre, ali nijedan policajac nije povređen.

Garsija je pohvalio postupke svojih policajaca, rekavši da su spasili živote.

"To je mnogo, mnogo nasilnije za moje i policajce širom zemlje, ali moji oficiri nisu obeshrabreni", rekao je Garsija.

Ovaj incident je deseta pucnjava u Dalasu u kojoj je učestvovao policajac ove godine. U osam od tih incidenata na policajce je pucano.

"Nijedan poziv nije rutina. Ovo je trebalo da bude zaustavljanje saobraćaja. Umesto toga, nasilni kriminalni predator je odlučio da puca na moje hrabre muškarce i žene ne jednom nego dvaput", rekao je on.

Pucnjava u kojoj je učestvovao policajac je pod istragom koja je rutinska.

Šef Garsija kaže da je ukupan broj nasilnih zločina u Dalasu smanjen za 12 odsto, ali je priznao da je broj ubistava porastao za odsto odsto.

Ipak, on kaže da se gradski plan za smanjenje nasilnog kriminala i dalje kreće u pravom smeru, uprkos povećanju broja ubistava u poslednje vreme.

PAŽNJA! SADRŽAJ OVOG SNIMKA JE UZNEMIRUJUĆ!

(Telegraf.rs)

Video: Misteriozni čovek u crnom šeta putem između Kovilja i Budisave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA