Vreme čitanja: oko 1 min.

Lideri militantnih grupa seli za isti sto: Imaju samo jedan plan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedina tema razgovora je kako da ostvare pobedu u Gazi

  • 2
Hezbolah Foto: Shutterstock

Rat u Izraelu ušao je u 19. dan, a kraj borbama se ne nazire. Sada, kako izveštavaju pojedini mediji, situacija može dodatno da se zakomplikuje, jer su se lideri brojnih militantnih grupa sastali kako bi razgovarali o opcijama koje bi im obezbedile pobedu u Gazi.

Lideri Hezbolaha, Hamasa, islamskog džihada i drugih militantnih grupa su, prema pisanju libanskih medija, seli za isto sto da vide šta im je dalje činiti.

Televizija Al Manar u vlasništvu Hezbolaha izvestila je da su Hasan Nasralah i vođe militanata procenili koje korake "osovina otpora" mora da preduzme da bi "postigla stvarnu pobedu" u Gazi.

Palestinski islamski džihad je druga najveća militantna organizacija u Gazi posle Hamasa.

Čitav svet strahuje od širenja sukoba na Bliskom istoku, a glavno pitanje je hoće li se Hezbolah direktno umešati u rat Izraela i Hamasa.

Hezbolah, koji podržava Iran i koji ima bliske veze sa Hamasom, zapretio je "zemljotresom" ako Izrael pokrene kopnenu invaziju na Pojas Gaze kao deo tekućeg odgovora na Hamasovo terorističko divljanje 7. oktobra u južnom Izraelu. A nedavno su Hezbolah i izraelske snage razmenili prekograničnu vatru, dok su civili s obe strane granice evakuisani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    25. oktobar 2023 | 10:16

    Sve militantne pokrete na blskom istoku i šire formirala ih CIA zajedno sa Mosadom.

  • Mile

    25. oktobar 2023 | 17:54

    Jel se zna šta su ručali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA