• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Telo najgoreg serijskog ubice na svetu koji je iskasapio i silovao 400 maloletnika zaglavljeno u mrtvačnici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Leš pedofila koji je žigosan kao najgori serijski ubica na svetu sada je zaglavljen u mrtvačnici dok se njegova porodica žali da ne može da oplakuje njegovu smrt

  • 0
Luis Alfredo Garavito

Foto: Tanjug/AP

Telo Luisa Alfreda Garavita, kolumbijskog pedofila poznatog kao Zver, ostavljeno je da čami na pogrebnoj ploči skoro 40 dana nakon njegove smrti 12. oktobra, piše "Mirror".

Leš pedofila koji je žigosan kao najgori serijski ubica na svetu sada je zaglavljen u mrtvačnici dok se njegova porodica žali da ne može da oplakuje njegovu smrt.

Telo Luisa Alfreda Garavita, jednog od najstrašnijih dečjih predatora u Kolumbiji, bilo je zarobljeno u Pravnoj medicini skoro 40 dana nakon njegove smrti 12. oktobra. Njegovi rođaci su tvrdili da je njegovo telo, uprkos tome što su učinili sve što su mogli da ubrzaju njegovu sahranu, trunulo u hladnjači poslednjih mesec dana, ali onlajn komentatori nisu pokazali mnogo saosećanja za njihovu pritužbu.

Korisnik Fejsbuka "Hector Avellaneda" napisao je: "Možete baciti telo u smeće!", a drugi komentator, radostan zbog njegove smrti, dodao je: "Kremacija je bila bolja opcija dok je bio živ!".

Porodični advokat Gabrijel Alfonso Beltran rekao je da je Garavitov nećak obezbedio svu potrebnu dokumentaciju da dokaže da su u srodstvu kako bi mogli da uzmu njegovo telo.

Uprkos tome što nisu imali novca da pokriju sve troškove, očekivali su da će uskoro primiti njegov pepeo jer im je lokalni gradonačelnik ponudio da plati sve troškove sahrane.

Ipak, telo ubice, zvanog Zver, ostalo je u mrtvačnici.

Sada, njegova porodica tvrdi da vlasti pokušavaju da sabotiraju njegovu sahranu i uskrate im osnovno ljudsko pravo da žale za Garavitom.

Nakon niza neuspeha, kremacija je bila zakazana za 18. novembar, ali je kasnije otkazana. Tužilaštvo je, međutim, negiralo pokušaj da sabotira proces i uverilo da je do odlaganja došlo zbog "problema u pogrebnom zavodu".

Silvio Kuelo, predstavnik grada Valedupara, rekao je da bi truli leš takođe mogao da postane biološka opasnost. Međutim, korisnici interneta su brzo rekli da Garavito nije ni zaslužio sahranu.

Pre smrti, Garavito je služio zatvorsku kaznu od 1.853 godine za ubistvo 132 svoje mlade žrtve.

Uhapšen je 22. aprila 1999. i držan je u samici u zatvoru La Tramakua iz straha da će ga drugi zatvorenici ubiti.

Godine 1999. priznao je silovanje i mučenje dece i tinejdžera i osuđen je za ubistvo njih 138.

On se suočio s optužbama za 172 maloletnika, ali su 32 slučaja ostala pod istragom.

Na osnovu mapa skeleta koje je nacrtao tokom boravka u zatvoru, broj njegovih dodatnih žrtava mogao bi premašiti 300, javljaju lokalni mediji.

Kazna mu je smanjena na 22 godine zbog saradnje i zabrane doživotnog zatvora u Kolumbiji. On bi stekao pravo na uslovni otpust krajem ove godine.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi serijski ubica u Srbiji je žena: Ubila je 150 ljudi bez griže savesti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA