Vreme čitanja: oko 1 min.

Elmu Hamas držao 50 dana, sad joj se bore za život: "Izgubili bismo je da je došla nekoliko sati kasnije"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elmina ćerka rekla je novinarima da je njena majka stigla s pulsom 40 i telesnom temperaturom od 27 stepeni

  • 0
Elma Avraham Foto: Facebook/Elma Avraham

Kad je 7. oktobra  84-godišnja Elma Avraham uzeta kao talac iz svoga doma u kibucu Nahal Oz, bila je samostalna, međutim iz Hamasovog zatočeništva vratila se u nedelju u teškom zdravstvenom stanju i bori se za život, saopštili su lekari.

Ova prabaka oslobođena je sa 16 drugih talaca, uključujući i četvorogodišnju američku djevojčicu, na treći dan primirja između Izraela i Hamasa.

I dok je za druge taoce saopšteno da su se vratili dobrog zdravlja, Elmina ćerka rekla je novinarima da je njena majka stigla s pulsom 40 i telesnom temperaturom od 27 stepeni. Zamenik načelnika bolnice Soroka u Beršebi rekao je da je njeno stanje kritično i da je na intenzivnoj nezi na respiratoru i pod sedativima.

"Držali su je u užasnim uslovima. Izgubili bismo je da je došla nekoliko sati kasnije", rekla je njena ćerka Tali Amano novinarima.

Amano je rekla da se susrela s radnicima Crvenog krsta i da ih je molila da njenoj majci daju lekove, međutim, da joj je rečeno da lekovi ne mogu biti dostavljeni.

"Stajali smo na ulazu s paketima lekova za nju. Moja majka nije trebalo da se vrati u ovakvom stanju. Nemam pojma kako ću preživeti ove dane", rekla je Elmina ćerka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA