Vreme čitanja: oko 2 min.

Kralj Čarls na tvrdnje da je rasista odgovorio sa samo četiri reči

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kralj Čarls je u Dubaiju na sastanku sa svetskim liderima na konferenciji o životnoj sredini COP28 usred afere o rasizmu koji je ponovo pokrenut novom knjigom Omida Skobija

  • 5
Kralj Čarls Treći Tanjug/AP

Kralj Čarls je dao nategnut odgovor od četiri reči usred spora oko kraljevskog rasizma koje su iznete u knjigi "Endgame".

Sedamdesetpetogodišnji monarh trenutno je u Dubaiju kako bi se sastao sa svetskim liderima na konferenciji o zaštiti životne sredine COP28 u isto vreme kada je objavljena nova kraljevska knjiga autora Omida Skobija, javlja "Mirror".

Tokom putovanja, Čarlsa su pitali kako je i rekao je: "U redu sam... skoro".

Svoj 48-časovni angažman započeo je susretom sa predsednikom Nigerije Bolom Ahmedom Tinubuom kako bi razgovarao o energetici i sukobu Izrael-Hamas.

Predsednik Tinubu se rukovao sa Čarlsom i upitao: "Kako ste?"

Kralj je seo na svoje mesto i rekao: "U redu sam... skoro. Nedavno sam imao prilično drevni rođendan, oporavljajući se od šoka od toga."

Danas je predstavljen kako se smeje dok se nastavlja drama oko njegove porodice u Velikoj Britaniji.

Izvor je za "The Sun" rekao:

"Kralj će ovde nastaviti sa poslom. Glavni fokus je posao i to je ono što on radi. Došlo je do toga što su holandske kopije knjige gospodina Skobija morale da budu povučene sa polica nakon što su imenovana dva člana kraljevske porodice koje je Megan Markl navodno spominjala tokom intervjua sa Oprom Vinfri 2021."

Vojvotkinja od Saseksa - za koju je Skobi nepokolebljiv u tvrdnji da mu nije prijatelj - rekla je da su voditelji čet emisija postavili pitanja o boji kože tada nerođenog sina Arčija.

Kraljevska porodica traži pravni savet nakon što je čuveni voditelj Pirs Morgan sinoć pročitao imena na "TalkTV"-u, rekavši da se radi o kralju Čarlsu i Kejt Midlton, dodajući da ne veruje da je iko iz Kraljevske porodice ikada dao rasističke komentare.

Kraljevski izvori izrazili su "potpunu užasnutost" nakon što su njihova imena počela da se šire društvenim medijima, a juče su satima bila u trendu na platformi X (Tviter).

Podrazumeva se da Bakingemska palata "razmatra sve opcije", uključujući pravni postupak.

Skobi, koji bi danas trebalo da da svoj prvi intervju u Velikoj Britaniji na ITV-u, negirao je da knjiga sadrži imena, insistirajući da nije odgovoran za pogrešno prevedene pasuse u stranim izdanjima.

Autor, kojeg često nazivaju "Meganin drug", zbog njihove veze pre objavljivanja njegove knjige "Finding Freedom" o Harijevom i Meganinom odlasku iz kraljevske porodice, rekao je da zna imena, ali mu zakonska ograničenja u Velikoj Britaniji zabranjuju da ih objavi.

Njegova knjiga iznosi niz tvrdnji o kraljevskoj porodici i tvrdi da je budućnost kraljevske porodice "u krizi".

"Ta kriza je nedostatak interesovanja mladih ljudi, apatija, rastući republikanski pokret, pitanja da li kraljevska porodica i dalje podržava moral i vrednosti krune koju je kraljica radila tako sjajno", rekao je Skobi za "Times".

Među tvrdnjama iznesenim u knjizi navodi se da postoji raskorak između kralja Čarlsa i princa Vilijama, da je kraljica Kamila "tiho zahvalila" Pirsu Morganu što je "branio kraljevsku porodicu"...

PŠirs Morgan je, međutim, uzvratio u utorak rekavši da nikada nije razgovarao sa Kamilom.

Kada su Saseksi izneli svoje eksplozivne optužbe kod Opre, u intervjuu emitovanom širom sveta, pokrenuli su javnu debatu o tome ko bi u kraljevskoj porodici mogao da gaji tako rasno nabijene stavove.

(Telegraf.rs)

Video: Arči je danas napunio godinu dana, a kao poklon mu Megan čita priču

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    30. novembar 2023 | 12:21

    Kakva kraljevina, takav i kralj: debilan!

  • SVM

    30. novembar 2023 | 13:04

    Pa on samo četiri reči i može da izgovori povezane. I to jedva

  • Nikola

    30. novembar 2023 | 12:34

    Naravno da je rasista, šta drugo može da bude neko ko sebe smatra kraljem država koje je Britanija do juče porobljavala i iskorišćavala na najneljudskije načine. Pogledajte njegovu odeću, zamislite koliko je crnačkih robova dušu ispustilo i život dalo da bi ovaj osušeni parazit danas živeo raskalašnim životom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA