Američki tužilac o procesuiranju ekoloških zločina: Resursi postoje, stvari mogu da se promene

Džim Osterli, jedan od najpriznatijih stručnjaka za krivično, građansko i administrativno sprovođenje saveznih i državnih zakona o zaštiti životne sredine u SAD ove nedelje boravi u Srbiji kako bi studentima, organima za sprovođenje zakona, tužiocima, sudijama i nevladinim organizacijama u našoj zemlji preneo svoje višedecenijsko iskustvo u ovoj oblasti

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    3. decembar 2023 | 19:08

    И још нешто. Хвала специјалном тужиоцу Џеку Смиту јер је послао свог колегу за питања злочина против природе да помогне и Влади Србије и организацијама које се баве питањима заштите животне средине. Понављам, Србија има свест о хитности деловања у очувању природе и животних ресурса. Драго ми је што је то препознато.

  • Слађана Точиловац Шаљић

    3. decembar 2023 | 18:53

    Браво! Србија има и жељу и потенцијала да прихвати савете и сугестије засноване на дугогодишњем искуству других у процесуирању еколошких злочина. Свако мора да пружи свој допринос, како бисмо се прилагодили новонасталим околностима када су климатске промјене у питању. Иначе наша деца и унуци неће имати ни чашу воде да попију. Ово није идеолошко питање, већ ствар здравог разума. Јер ако човек не предузме конкретне кораке у заштити природе и животних ресурса, ко ће друго то да уради. То је питање доброг домаћинства. А спровођење казнене политике према онима који врше злочине против природе је основ свега. Сјајно је што је тужилац из Вашингтона са вишедеценијским искуством у тој области посветио пажњу Србији и поделио своја знања. Мене једино уз емирава што су дан након Самита о клими у Дубаију поново почели ратни бубњеви да се чују гласније од еха потписаних споразума и договора. Јер целокупна машинерија рата напаја се фосилним горивима. Уз жртве међу цивилима које су неизбежне и милиони кубних метара загађујућих и канцерогених честица који се емитују у атмосферу , воду и земљиште услед експлозија. И онда се запитам ко је овде луд. Где је нестао здрав разум. А ми смо ти који дугују младом нараштају здравију животну средину. Одрживи развој. Нормалну будућност.

  • ZNANJE

    3. decembar 2023 | 17:48

    Obrazovan covek zna sve vrste kriminala. Oruzje,droga, ekoloski kriminal. Covek svoje sposobnosti treba da odmah ukljuci u funkciju pocev od SAD.

  • INTERESANTNO

    3. decembar 2023 | 17:44

    Oni cine sve zlocine iz svih oblasti,ali druge bi da za svoje zlocine procesuiraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA