≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dramatični snimci iz Argentine: Vatrogasci i spasioci pokušavaju da izvuku ljude iz zgrade u plamenu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na licu mesta je veliki broj vatrogasaca i spasilaca

  • 0
Požar u centru Buenos Ajresa Foto: Tanjug/AP

Žestok požar izbio je nešto pre 12 sati po lokalnom vremenu u višespratnici u centru argentinske prestonice Buenos Ajres. Vatrogasci daju sve od sebe da spasu ljude koji se nalaze na višim spratovima zgrade u plamenu, javlja infobae.com.

Požar je izbio u poslovno-stambenoj zgradi pored sedišta Ministarstva rada Argentine. Na licu mesta su Specijalna savezna spasilačka brigada i gradski vatrogasci koji pokušavaju da ugase jak plamen.

Policijski izvori koje je konsultovao Infobae naveli su da su u 11.37 počeli brojni pozivi hitnim službama iz te zgrade. Navedeno je da je došlo do "velike nesreće".

Pripadnici spasilačke brigade su, dolaskom na lice mesta, utvrdili da je požar zahvatio šesti i sedmi sprat zgrade, koji je, kako su rekli ovom mediju, nastao zbog kvara na električnim instatalcijama koji je doveo do jake eksplozije.

Dok je grupa vatrogasaca gasila požar, druga grupa je tragala za eventualno povređenim osobama.

Isti izvori navode da na toj lokaciji radi 30 mobilnih telefona.

Hulio Lopez, svedok koji je napravio jedan od video snimaka koji su počeli da kruže društvenim mrežama, rekao je za lokalne medije da je "na terasi zgrade bilo ljudi".

S obzirom na veličinu požara, sve bolnice u Buenos Ajresu su pod crvenom uzbunom.

Pomoć je već pružena za 34 osobe koje su dobile kiseonik, a njih 28 je prebačeno u različite domove zdravlja zbog udisanja dima i gušenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA