Vreme čitanja: oko 2 min.

"Izgubiti muža je strašno, ali kad izgubiš dete": Kristini najmiliji poginuli u podmornici Titan

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hamiš Harding (58), Šahzada Davud (48) i njegov sin Suleman Davud (19), pilot francuske mornarice Pol-Henri Nargeolet i Raš poginuli su na podmornici nakon što je implodirala usred Atlantika 18. juna

  • 0
Sulejman i Šahzada Davud, Suleman Shahzada Dawood Foto: Handout / AFP / Profimedia

Kristin Davud, čiji su sin i muž poginuli nakon što je implodirala podmornica Titan u Atlantskom okeanu, dala je prvi intervju nakon užasne tragedije.

Prošlo je više od sedam meseci otkako je Kristin poslednji put videla Šehzada i Sulejmana kako se penju u pomornicu Titan. Oni su 18. juna krenuli na put u dubine mračnog okeana, sa kog se nikada nisu vratili.

Sat i 45 minuta nakon što su zaronili u okean, podmornica je izgubila kontakt sa pomoćnim brodom.

Četiri dana Kristin i njena ćerka Alina (18), nadale su se da će dobiti srećne vesti, ali to se nije desilo.

"Kada smo saznale da su pronađeni delovi podmornice, Alina i ja smo izašle na palubu broda. Do tog trenutka smo imale nadu. Uzele smo jastuke, sedele smo i gledale u okean. Obe smo tada plakale. U jednom trenutku sam se okrenula ka ćerki i rekla joj da sam sada samohrani roditelj, a ona je rekla da je sada jedino dete. Tada smo još više počele da plačemo", prisetila se Kristin vrlo bolnog trenutka za njihovu porodicu.

Ona je zatim ispričala kakav je bio njen i Šehzadov brak.

"Stalno smo bili zajedno, sve smo radili zajedno. Razdvajali smo se samo kada je on povremeno zbog posla odlazio u Pakistan. Izgubiti muža je strašno, ali kad izgubiš dete...", rekla je ona u suzama.

Kristin je rekla da voli to što je majka ali da nikada nije želela da bude samohrana majka i da ostane samo sa Alinom.

"Nijedan roditelj ne treba da žali za svojim detetom. To nije prirodno. Osećate se kao da više nemate dušu, kao da vam je neko uzeo identitet. Ponekad ne mogu da verujem šta nam se dogodilo. Sulejmana sam rodila hitnim carskim rezom. Skoro da sam ga tad izgubila. Da nije bilo moderne medicine, ne bih ga ni imala", rekla je neutešna majka.

Da je Sulejman živ, u ponedeljak bi proslavio 20. rođendan.

Kristin je naručila balone, jer je njen sin uvek bio srećan kada ih dobije.

"Imamo balone sa natpisom "Srećan rođendan" bez imena i brojeva. Taj dan provešću sećajući se sina i muža. Želim da ih ceo svet zapamti", rekla je ona.

OceanGate Expeditions Titanik podmornica Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Podsetimo, turisti Hamiš Harding (58), Šahzada Davud (48) i njegov sin Sulejman Davud (19), pilot francuske mornarice Pol-Henri Nargeolet i Raš poginuli su na podmornici nakon što je implodirala usred Atlantika 18. juna prošle godine.

Pet putnika je počelo da se spušta dok je Raš bio za komandama. U 9:45 izgubio je kontakt sa svojim matičnim brodom, Polarnim princom. OceanGate-u trebalo je osam sati da prijavi nestalu podmornicu američkoj obalskoj straži nakon što je izgubljen kontakt.

To je dovelo do masovnog međunarodnog odgovora za spasavanje pet putnika. Brodovi iz celog sveta počeli su da pristižu kako bi pomogli u potrazi za nestalom podmornicom dok su sati i procenjene zalihe kiseonika bile sve manje.

Nekoliko dana kasnije, objavljeno je da je petoro ljudi u podmornici, kako se veruje, poginulo u imploziji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA