≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ubio devojku samo zato što je pogrešno skrenula: Tužilaštvo tražilo maksimalnu kaznu za besmisleno ubistvo

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Monahan se izjasnio da nije kriv po optužbama za ubistvo drugog stepena, bezobzirno ugrožavanje i manipulisanje fizičkim dokazima u smrti 20-godišnje Kejlin Gilis 15. aprila 2023. Osuđen je po svim tačkama optužnice nakon oko dva sata većanja

  • 1
Kaylin Gillis Foto: GoFundMe

Kevin Monahan je u utorak proglašen krivim za jedno od najbesmislenijih ubistava koja su se desila prošle godine u SAD.

Kako javlja CNN, on je proglašen krivim za ubistvo drugog stepena žene koja je bila putnica u automobilu koji se greškom dovezao do prilaza njegovom imanju u ruralnom delu američke savezne države Njujork prošle godine.

Monahan se izjasnio da nije kriv po optužbama za ubistvo drugog stepena, bezobzirno ugrožavanje i manipulisanje fizičkim dokazima u smrti 20-godišnje Kejlin Gilis 15. aprila 2023. Osuđen je po svim tačkama optužnice nakon oko dva sata većanja.

Monahan je pucao na vozilo koje je slučajno skrenulo na njegov prilaz dok su putnici tražili kuću prijatelja u okrugu Vašington, otprilike 88 kilometara severno od Albanija. Gilisova je umrla ubrzonakon ranjavanja.

Okružni tužilac Toni Džordan izjavio je da će tražiti maksimalnu kaznu doživotnog zatvora uz najmanje 25 godina robije kada Monahan 1. marta bude izrečena presuda.

Tužioci su tvrdili da je 66-godišnji optuženi postupio nepromišljeno kada su mladi koji su se nalazili u automobilu koristili njegov prilaz da okrenu svoja vozila. Odbrana je rekla da je ono što se dogodilo užasna nesreća.

Advokat odbrane Kurt Mozert rekao je da je njegov klijent razočaran presudom. Mozert je izjavio za CNN da je planirao da uloži žalbu.

"On zaista veruje da je ono što se dogodilo bila nesreća. Posrnuo je i pao i sačmarica je slučajno opalila", rekao je Mozert o svom klijentu.

"Imate prelepu dvadesetogodišnju devojku, koja je, bez svoje krivice, mrtva. Ne postoji način da se ovaj slučaj posmatra drugačije osim kao užasna tragedija. Ali nesreća je pretvorena u izopačenu ravnodušnost i to je takođe tragedija", rekao je Mozert.

Tužilac Džordan je rekao da se nada da osuđujuća presuda znači da porodice Gilisove i ostalih koji su bili u automobilu "mogu nastaviti da se nadaju da postoji pravda i da imaju čega da se drže dok prelaze u svoje sledeće poglavlje oporavka".

"Za nas, naša je nada bila da stavimo do znanja ljudima da je pravda moguća", rekao je Džordan za CNN.

"Bilo je komšija koje su se javile i čule nešto i prijavile. Nadamo se da ljudi mogu da veruju u sistem", dodao je on.

Monahan je svedočio na suđenju prošle nedelje, rekavši da se osećao kao da su on i njegova žena tog dana bili pod opsadom i da je samo želeo da zaštiti svoju ženu.

Kevin Monahan Ubica Kevin Monahan Foto: Washington County Sheriff's Office

Monahan je rekao porotnicima da su njega i njegovu suprugu probudila tri vozila na prilazu: dva terenca i motocikl. Svedočio je da je svojoj ženi rekao da se sakrije u orman i da je napunio pušku pre nego što je izašao iz kuće.

Rekao je i da je razmišljao o prošlim kriminalnim aktivnostima u toj oblasti i da je ispalio hitac upozorenja u vazduh. Vozila su počela polako da odlaze, dodao je, ali je onda on izgubio ravnotežu zbog nekih eksera na tremu, kada je ispaljen drugi smrtonosni hitac.

Tokom unakrsnog ispitivanja, Monahan nije mogao na fotografiji da istakne eksere zbog kojih je izgubio ravnotežu. Bio je emotivan kada su ga pitali kako se osećao zbog smrti Gilisove, rekavši poroti da je njegova "duša mrtva".

Gilisova je smrtno ubijena samo nekoliko dana nakon što je jednog crnog tinejdžera u Kanzas Sitiju dvaput upucao beli vlasnik kuće pošto je otišao na pogrešnu adresu da pokupi svoju braću i sestre.

U pucnjavi u Njujorku, i Monahan i Gilis su belci.

Nakon pucnjave, Gilis i ostatak grupe su se odvezli od kuće kako bi pozvali hitnu pomoć.

Pronađeni su oko 13 kilometara od kuće u gradu Salemu. Hitna ekipa koja je prva stigla na lice mesta odmahje počela da primenjuje reanimaciju, ali je Gilisova ipak proglašena mrtvom.

Policajci su otišli ​​u Monahanovu kuću u Hebronu i otkrili da on ne sarađuje, rekao je tada novinarima šerif okruga Vašington.

Gilisova porodica je tada izdala izjavu u kojoj je hvali kao "ljubaznu, lepu dušu i tračak svetlosti za svakoga ko je imao sreće da je poznaje".

"Ona je bila starija sestra, veoma voljena ćerka, odana prijateljica i partner svom voljenom dečku. Tek je počela da se snalazi u svetu sa ljubaznošću, humorom i ljubavlju", saopštila je porodica.

"Kejlin je bila talentovana umetnica, počasni student, Diznijev fanatik i volela je životinje. Radovala se početku koledža na Floridi kako bi ostvarila svoj san da postane morski biolog."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    24. januar 2024 | 18:48

    I sta kaze,sapleo se,i bas pravo u devojku.Dozivotna za ubicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA