≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marininu prevremeno rođenu bebu lekar strpao u kesu i poslao u mrtvačnicu: Odjednom se začuo plač

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marina je ispričala da su je dan nakon porođaja lekari u bolnici naterali da poveruje da se dogodilo čudo preko noći i da se njena ćerka vratila u život

  • 0
inkubator, bolnica, porodilište, prevremeno rođena beba rođene bebe, medicinska sestra babica Foto-ilustracija: Shutterstock

Ginekolog Florijan Rob uskoro će se naći na suđenju zbog optužbi da je jednu prevremeno rođenu bebu u porodilištu u Bukureštu stavio u kesu i poslao u mrtvačnicu dok je ona još uvek davala znakove života.

On je smatrao da nema šansi da dete preživi, pa se zato odlučio na takav korak.

Šansu za život bebi je pre pet godina dala medicinska sestra, kada je shvatila da je dete u crnoj kesi još uvek živo.

"Medicinska sestra je odmah pozvala lekara kada je shvatila da je beba živa. On joj je na to odgovorio da ako je dete živo da ga dovede kod njega da mu iseče pupak da umre. Rekao mi je da sam rodila mrtvo dete, nisam mogla da verujem da se to dogodilo", rekla je Marina.

Kada je shvatila šta se desilo, Marina je plakala od bola. Njena ćerka je na sreću uspela da preživi. Sada ima pet godina i posledice su još uvek vidljive.

"On nas je unesrećio, nas i naše dete. ne razumem zašto. Šta je bio razlog. Moja ćerka uopšte ne priča. Kada joj nešto zatreba uhvati nas za ruku i odvede da joj to damo. Imam trenutke kada sam jako loše, ali ustajem i borim se zbog nje", rekla je Marina.

Marina je ispričala da su je dan nakon porođaja lekari u bolnici naterali da poveruje da se dogodilo čudo preko noći i da se njena ćerka vratila u život.

Niko joj nije objasnio šta se dogodilo, a i danas, posle pet godina, nema odgovore na mnoga pitanja.

Marina i njen muž su tek pre dve godine smogli snagu da podnesu tužbu protiv ginekologa Florijana. Kada su sa svojom pričom izašli u javnost, javilo im se nekoliko porodica kojima je on zagorčao život.

Ukoliko ginekolog bude osuđen, preti mu do 14 godina zatvora.

"imao je unapred stvorenu ideju da neka deca nisu zaslužila da žive, da bi bili teret društvu ukoliko se rode sa određenim smetnjama", rekao je advokat oštećene porodice.

S obzirom na to da sud nikada bolnici nije dostavio dokumente o postupku koji se vodi protiv pomenutog lekara, on i dalje neometano radi u bolnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA