Vreme čitanja: oko 2 min.

Film Navaljnog o "Putinovoj palati" ima skoro 130 miliona pregleda: "Ovo je država u kojoj vlada večni car"

Vreme čitanja: oko 2 min.

U istrazi je navedeno da Putin raspolaže nekretninom vrednom 1,4 milijarde američkih dolara, što je zvanični Kremlj demantovao

  • 4
Palata Crno more Vladimir Putin Printskrin: Youtube/ Алексей Навальный

Ruski opozicioni vođa Aleksej Navaljni (47) služio je zatvorsku kaznu u strogom zatvoru na dalekom ruskom severu gde je i umro. Tokom života imao je razne pokušaje da ugrozi položaj Vladimira Putina, zbog čega je postao poznat širom sveta i što mu se, neki bi rekli, na kraju "obilo o glavu".

Najistaknutiji kritičar Vladimira Putina služio je 19 godišnju zatvorsku kaznu zbog prevare, nepoštovanja suda i kršenja uslovnih osuda.

Dok je bio u pritvoru u predgrađu Moskve, tokom 2021. godine, Navaljni je bio trn u oku predsednika Putina. Njegov tim je tada objavio rezultate velike istrage o bogatstvu ruskog predsednika i omogućila javnosti da prvi put "zaviri" u palatu na Crnom moru.

Dokumentarac, koji je objavljen zajedno sa istraživanjem, u jednom danu je pregledalo 22 miliona ljudi. Do danas, ima skoro 130 miliona pregleda.

U istrazi je navedeno da Putin raspolaže nekretninom vrednom 1,4 milijarde američkih dolara.

"To su stare priče. Ako se ne varam, 2017. ili 2016. godine se pojavila priča o takozvanoj Putinovoj palati u Gelendžiku. To nije istina. Ne postoji palata", rekao je Putinov portparol Dmitrij Peskov.

"Ovo je kao država u državi kojom vlada večni car", rekao je Navaljni u dokumentarcu.

Palata Crno more Vladimir Putin Printskrin: Youtube/ Алексей Навальный

"Napravljen je tako da mu niko ne može pristupiti sa kopna, mora ili vazduha. Hiljadama ljudi koji rade u palati zabranjeno je da ponesu čak i običan mobilni telefon sa kamerom, ali mi ćemo zaviriti unutra", dodao je.

U istrazi Navaljnog tvrdi se da imanje ima površinu 39 puta veću od Monaka.

Sam zamak, prema planovima, ima 17.691 kvadratni metar, a sastoji se od 11 spavaćih soba, nekoliko dnevnih soba i hola, privatnog pozorišta, bioskopa, kazina, dva kupatila, turskog kupatila, pekare i "prljave sobe" nepoznata namena.

Palata Crno more Vladimir Putin Printskrin: Youtube/ Алексей Навальный

Palata se nalazi na 68 hektara zemlje, ali je stvarna veličina imanja i do sto puta veća, kažu. Navodno uz imovinu je zemljište za koje tvrde da pripada FSB-u, Federalnoj službi bezbednosti Ruske Federacije. Zemljište FSB-a ima 70 kvadratnih kilometara.

Sudeći po snimku koji je snimio FBK-ov dron, imanje ima podzemno hokejaško klizalište, privatnu crkvu, amfiteatar i staklenik od 2.500 kvadratnih metara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    16. februar 2024 | 17:03

    SLAVA PUTINU !!! SLAVA RUSIJI !!! NATO POBEDITI NESME !!!

  • Mihailo

    16. februar 2024 | 22:39

    Stare lažne američke priče.

  • Darko

    17. februar 2024 | 06:00

    Sto ne pisete kao Novalni ziveo Vili u Nemackoj sto nepisete kako je Ojadio on i Brat Fracusku Kapniju pa je Evropski sud zabranio Dalji proces ???HVALA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA