≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muškarac uzeo najmanje 17 talaca u autobusu u Riju: Stigla čuvena policijska jedinica, napadač se ubrzo predao

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na meti naoružanog kriminalca našao se autobus kompanije Viacao Sampaio. Prema rečima premijera, među taocima ima dece i staraca

  • 0
Bataljon za specijalne policijske operacije Vojne policije BOPE Brazilska specijalna vojna policija Foto: Profimedia/AFP/YASUYOSHI CHIBA

Neimenovani kriminalac upao je danas u podne po lokalnom vremenu u autobus na ausobutskoj stanici u centru Rio de Žaneira i uzeo najmanje 17 talaca, uključujući decu i starije ljude, javlja globo.com. Nakon tročasovnih pregovora i opsadnog stanja opasna otmičar se predao policiji.

Zbog talačke situacije pozvan je tim iz Bataljona za specijalne policijske operacije Vojne policije, čuvena BOPE.

Područje je odmah izolovano, a svi objekti autobuske stanice ispražnjeni.

Kako je saopštila policija, dve osobe su upucane na početku napada.

Jedna od žrtava je pogođena tri puta i prebačena je u bolnicu. Muškarac, identifikovan kao Bruno Lima de Kosta Soares, pogođen je u grudi i stomak. Kako navode iz bolnice, on je u životnoj opasnosti.

Na licu mesta bili su raspoređeni elitni snajperisti brazilskih snaga reda.

Odmah su započeti i pregovori s otmičarem, koji su uspešno okončani nakon tri sata njegovom predajom.

Jedan od putnika je rekao da je video kada je naoružani muškarac počeo da puca.

"Bio sam na pisti kada je muškarac izvukao pištolj i  počeo da puca. Upucao je dečaka i ušao u autobus. Imam dva prijatelja koji su u autobusu. Svi su očajni, ne znamo šta će biti" , rekao je svedok.

Jedna žena je izjavila da je autobus išao za grad Huiz de Fora i da je već napustio autobusku stanicu. Nakon pređenih oko 500 metara pokvarila se klima, a vozač je odlučio da se vrati na stanicu radi popravke. Na autobuskoj stanici neki putnici su odlučili da izađu jer je bilo veoma vruće. Tada je otmičar, koji se prema njenim rečima već nalazio u vozilu, ispalio hice.

Trideset sedam ljudi kupilo je kartu za to putovanje.

Koncesionar koji upravlja autobuskom stanicom je u saopštenju prijavio da je došlo do incidenta u autobusu na centralnom peronu.

"Odmah smo kontaktirali policiju i vatrogasne organe koji su već na licu mesta. Čim budemo imali više detalja o incidentu, napravićemo novu poziciju. Predmetna oblast je već izolovana radi zaštite svih putnika. Čekamo akciju nadležnih na licu mesta.".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA