Vreme čitanja: oko 1 min.

Pronađeno telo druge osobe koju je zatrpala lavina na Kamčatki

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Regionalne vlasti su u ponedeljak potvrdile da je pronađeno telo jedne osobe, za koje je sada poznato da je u pitanju 44-godišnja žena

  • 0
Planina odron lavina sneg Foto-ilustracija: Shutterstock

Spasilačke ekipe pronašle su telo drugog turiste zatrpanog pod lavinom na poluostrvu Kamčatka, saopštilo je danas glavno odeljenje ruskog Ministarstva za vanredne situacije za ovaj region.

"Otkriveno je telo mladića. Telo turiste su dan ranije iskopali momci iz turističke grupe", rečeno je u saopštenju ministarstva.

Preostali preživeli turisti su helikopterom Ministarstva za vanredne situacije evakuisani u grad Jelizovo.

Regionalne vlasti su u ponedeljak potvrdile da je pronađeno telo jedne osobe, za koje je sada poznato da je u pitanju 44-godišnja žena.

Tada je glavna uprava ruskog Ministarstva za vanredne situacije saopštila je da je lavina je zatrpala grupu od 11 turista na Kamčatki.

Spasilačke ekipe došle su na lice mesta i devetoro ljudi je spaseno iz snegom zatrpanog prolaza, a incident se dogodio dok je turistička grupa šetala grebenom i snažan nalet vetra ih odbacio u prolaz u kome su ostali zatrpani.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA