Vreme čitanja: oko 2 min.

Izabela (21) pronađena u studentskoj sobi bez svesti, sa misterioznim modricama: Nije disala čak 23 minuta

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova neuobičajna situacija dogodila se u novembru prošle godine, a devojku je u sobi pronašao njena cimerka sa Univerziteta Asberi

  • 0

Studentkinja sa koledža u Kentakiju, Izabela Vilingem (21), pronađena je na podu u svojoj studentskoj sobi vidno povređena, sa modricama i bez svesti, a ako se navodi, nije disala čak 23 minuta.

Ova misteriozna situacija dogodila se u novembru prošle godine, a devojku je u sobi pronašao njena cimerka sa Univerziteta Asberi.

"Verujem da me je Bog poštedeo jer je moja misija da sada osvetlim bezbednosna pitanja na koledžu. Učenicima je definitivno potrebna mnogo veća zaštita nešto što je dobijaju", rekla je Isabela koja će se truditi da ubuduće "podiže svest o slaboj zaštiti učenika u školama".

Ona je navela da i dalje ne može da se seti šta se dogodilo tog kobnog 27. novembra ali da je poprilično sigurna da nije nijednog trenutka napustila svoju sobu. Posledice nanetih povreda su velike, o čemu govori i to da ne može da se seti većine događaja iz prošlog semestra.

"Želim da ono što mi se dogodilo skrene pažnju na činjenicu da su u školama potrebne kamere na svim ulazima i izlazima", dodala je.

Izabelina soba se nalazila se nalazila u delu kampusa koji je posvećen samo ženskim studentkinjama, gde se nalaže spavaonice i gde je svaki pristup muškaraca dokumentovan.

Analize su pokazale da nije silovana  i se sa njom nije dogodilo "ništa zabrinjavajuće" zbog čega se sumnja da ju je napala grupa devojaka.

"Verovatno su to bile devojke, jedva da sam nekoga poznavala. Bukvalno samo troje ljudi u kampusu. Skoro da nikada nisam izlazila iz sobe. Osećam da su to bile devojke jer samo devojke i poznajem", rekla je Izabela.

Devojka je napomenula da se u kampus neće vraćati dok se ne otkrije ko joj je ovo uradio a da će ona pokušavati da razotkrije šta se te noći dogodilo.

Šerif okruga Džesamin, Kevin Grajms, tvrdio je da su povrede nastale usled pada sa kreveta na sprat ili neke nezgode, ali su te teorije odbačene.

"Zabrinjavajuće je šta se dogodilo ovoj mladoj devojci, i mi 100 odsto verujemo da se nešto dogodilo, samo ne znamo šta", rekao je šerif.

Njegovo odeljenje je od tada provelo mnogo sati pokušavajući da složi sve "kockice", pregledavajući snimke sa nadzornih kamera i razgovarajući sa cimerima, ali nedostatak dokaza i činjenica je bio izazov sa kojim su morali da se uhvate u koštac.

Medicinskim nalazima utvrđeno je da devojka nije disala čak 23 minuta i da je na sebi imala užasne povrede, verovatno od polomljenih eksera koji su navodno pronađeni na licu mesta.

"Preživeo sam napad i veoma sam zahvalan onima koji su prvi na to reagovali i koji nisu odustali od mene. Živa sam zbog toga", rekla je devojka.

Univerzitet Ezberi je u prošlonedeljnom saopštenju naveo da njihov "prioritet ostaje bezbednost i dobrobit njegovih studenata, fakulteta i osoblja" i da sva buduća pitanja treba da budu upućena šerifovoj kancelariji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA